A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Проєкти рішень сесій №-- «Програма надання пільг на оплату послуг зв’язку та компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 2021 рік»

Кількість переглядів: 312
Скликання: VIIІ скликання
Сесія: Четверта сесія Перше пленарне засідання
Тип документу: Проєкти рішень сесій
Дата: 09.04.2021
Номер документу: --
Назва документу: Програма надання пільг на оплату послуг зв’язку та компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 2021 рік
Прикріплені файли:
  1. Програма_по_пiл_гових_перевезеннях (0.04 МБ)

Паспорт Програми

Підстава для

розроблення програми

п.п.г) п.3) та п.20) ст.91 Бюджетного кодексу України,закони України: від 22.10.1993 №3551-XII " Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", від 21.03.1991 №875-XII "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні"," Про статус і соціальний статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей ","Про статус

ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист","Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні","Про Держану службу спеціального зв'язку та захисту інформації в Україні","Про Службу безпеки України","Про статус ветеранів військової служби, ветеранів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист","Про охорону дитинства","Про соціальні послуги",ст.31,37,39 закону України "Про автомобільний транспорт ",постанова КМУ від 17.05.1993 року №354"Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування ", постанова КМУ від 16.08.1994 року №555 "Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 року №354", інші нормативно-правові акти.

Ініціатор розроблення програми

Вишевицька сільська рада

Розробник програми

Соціально-гуманітарний відділ виконавчого комітету Вишевицької сільської ради

Відповідальні виконавці програми

Соціально-гуманітарний відділ виконавчого комітету Вишевицької сільської ради,

Фінансово-економічний відділ виконавчого комітету Вишевицької сільської ради.

Учасники програми

Виконавчий комітет Вишевицької сільської ради, ПАТ "Укртелеком",      АТ"Укрзалізниця",      

 ПРАТ «Радомишльське автопідприємство 11848»,

ТОВ «Спецтранс сервіс»

Мета програми

Метою Програми є забезпечення надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв'язку та проїзду залізничним та автомобільним транспортом

Термін реалізації програми

2021 рік

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет Вишевицької сільської територіальної громади

Джерела фінансування

212,5 тис. гривень

Очікувані результати виконання

Забезпечення виконання державних соціальних гарантій. Посилення соціального захисту окремих категорій населення.

Контроль за виконання програми

Соціально-гуманітарний відділ виконавчого комітету Вишевицької сільської ради

 

Розділ 1. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Згідно з Законом України «Про автомобільний транспорт», «Про міський електричний транспорт» пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до Закону.

Програма розроблена відповідно до ст.91 Бюджетного кодексу України, статей 26, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», інших нормативно-правових актів.

Дана Програма спрямована на фінансування пільговим категоріям населення на послуги зв’язку, компенсації за пільговий проїзд відповідно до діючого законодавства України.

Вжиття системних заходів щодо соціальної підтримки пільгових категорій громадян, зокрема, фінансування пільг дозволить підняти рівень соціальної захищеності окремих категорій громадян.

Для забезпечення реалізації Програми передбачається виділення коштів, виходячи з фінансових можливостей бюджету Вишевицької сільської територіальної громади, у розмірах, представлених у додатку

                       2. Визначення мети Програми

Метою Програми є соціальний захист пільгових категорій громадян, шляхом фінансування пільг на оплату послуг зв'язку та компенсація за пільговий проїзд громадянам, відшкодування компенсаційних виплат перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування, залізничним транспортом.

3. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки виконання

Для вирішення даної проблеми, керуючись законодавством України, розроблені заходи, спрямовані на фінансування пільг на оплату послуг зв’язку, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших пільг.

Фінансування Програми здійснюється у межах фактичних коштів, передбачених у місцевому бюджеті.

Програма складена на один бюджетний рік.

       4. Напрями діяльності та заходи програми

Основними напрямками даної програми є:

-надання пільг з послуг зв'язку;

-надання інших передбачених законодавством пільг ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»;

- компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним та залізничним  транспортом на маршрутах загального користування окремим категоріям громадян.

 

 

5. Джерела та обсяги фінансування заходів Програми

Надання пільг з послуг зв'язку, оплата компенсації (50% або 100%) підприємству з надання послуг зв’язку пільговій категорії. Надання інших пільг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1та 2 категорії, а саме, компенсація пільговику вартості проїзду залізничним, автомобільним, водним або повітряним транспортомчи 50% вартості проїзду один раз на рік до будь-якого пункту України і назад, відповідно до чинного законодавства. Надання інших пільг ветеранам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності, особам, на яких поширюється чинність законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», а саме, безкоштовний проїзд пільговика один раз на рік до будь-якого пункту України і назад залізничним транспортом, чи з 50% знижкою вартості проїзду відповідно до чинного законодавства, шляхом проведення розрахунків з підприємством за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом. Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян, шляхом проведення розрахунку з підприємством автомобільного транспорту за пільговий проїзд окремих категорій громадян на автобусних маршрутах  загального користування.

Основні заходи виконання Програми наведені у додатку №2 до місцевої Програми.

 

6. Координація та контроль за виконанням програми

Контроль за виконанням цієї Програми здійснює постійна депутатська комісія з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем Програми є Вишевицька сільська рада.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Вишевицької сільської територіальної громади в межах видатків, затверджених бюджетом на 2021 рік  за відповідними напрямками.

Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на забезпечення виконання Програми, здійснюється в порядку передбаченим чинним законодавством.

У разі потреби може бути здійснено коригування Програми за рішенням Вишевицької сільської ради шляхом уточнення окремих завдань і показників – у відповідності із зміною законодавчої бази, умов реалізації Програми, зміни пріоритетів та з інших об’єктивних причин.

7. Очікувані кінцеві результати та ефективність Програми

Реалізація заходів Програми забезпечить соціальну підтримку пільгових категорій  громадян.

Фінансування пільг та компенсацій передбачає надання можливості забезпечити виконання державних соціальних гарантій відповідно до чинного законодавства України.

Таким чином, завдяки реалізації заходів Програми буде досягнута основна мета - соціальний захист пільгових категорій громадян, шляхом фінансування пільг на оплату послуг зв'язку та відшкодування компенсаційних виплат перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування, залізничним транспортом.

 

 

 

 

 

                              Додаток 1

до Програми надання послуг зв'язку

 та компенсації за пільговий проїзд

окремих категорій громадян на 2021 рік

Орієнтовний обсяг ресурсного забезпечення програм ( тис.грн.)

 

Обсяг коштів,які пропонується залучити на виконання Програми

2021 рік

Усього витрат на виконання програми

Обсяг ресурсів, усього

212,5

212,5

у тому числі: місцевий бюджет

212,5

212,5

 

Додаток 2

до  Програми надання послуг зв'язку

та компенсації за пільговий проїзд

 окремих категорій громадян на 2021 рік

                                           

Напрями діяльності та заходи Програми

 

№зп

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовані обсяги фінансування (вартість), тис.грн.

1

Забезпечення виконання державних соціальних гарантій


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь