A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Посадові інструкції №-- «Посадова інструкція Начальника відділу фінансів»

Кількість переглядів: 294
Скликання: VIIІ скликання
Сесія: Сільського голови
Тип документу: Посадові інструкції
Дата: 29.01.2021
Номер документу: --
Назва документу: Посадова інструкція Начальника відділу фінансів
Прикріплені файли:
  1. Посадова інструкція Начальника відділу фінансів (0.02 МБ)

ВИШЕВИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОСАДОВА  ІНСТРУКЦІЯ

 

Начальника відділу фінансів

    Начальник відділу фінансів  є посадовою особою Вишевицької сільської ради, призначається на посаду розпорядженням сільського голови за результатами конкурсу чи за іншою процедурою, передбаченою чинним законодавством України.        Звільняється з посади розпорядженням сільського голови згідно чинного законодавства. Начальник відділу фінансів підпорядкований сільському голові. У підпорядкуванні начальника відділу фінансів знаходяться працівники відділу.

                        Завдання, обов'язки та повноваження.

Здійснює керівництво діяльністю відділу фінансів (далі – відділ), розподіляє обов'язки між працівниками відділу, очолює та контролює їх роботу. Забезпечує виконання покладених на відділ завдань. У межах своєї компетенції видає доручення, організовує підготовку проектів рішень сільського голови, виконавчого комітету та сільської ради, контролює їх виконання. Вносить сільському голові пропозиції щодо структури відділу.

Визначає потреби і пріоритетні напрями підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідних працівників відділу. В межах визначеної компетенції забезпечує роботу з матеріалами та документами, що надходять на виконання до відділу. У межах компетенції разом із фахівцями відповідних відділів ради забезпечує виконання доручень сільського голови, здійснює підготовку роботи відділу.

Проводить аналіз та узагальнення матеріалів про хід виконання організаційно-розпорядчих документів для керівництва ради.  У процесі виконання завдань, покладених на відділ, забезпечує співробітництво з іншими виконавчими органами та виконавчим комітетом ради, органами державної влади, органами місцевого самоврядування, представницькими органами, а також з підприємствами, установами.

   Приймає на роботу та звільняє з роботи у порядку, передбаченому законодавством про працю. Подає в межах своїх повноважень пропозиції переміщення працівників відділу, своєчасного заміщення вакансій.Подає сільському голові пропозиції щодо преміювання та встановлення надбавок працівникам відділу.

Забезпечує роботу з ведення діловодства в відділі.   Організовує, регулює та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками відділу звернень від органів державної влади, органів місцевого самоврядування,підприємств, установ та організацій, громадян з напряму діяльності відділу, а також підготовку за результатами їх розгляду проектів відповідних рішень.  Контролює стан трудової та виконавської дисципліни в відділі. Інформує сільського голову та Вишевицьку сільську раду про стан виконання повноважень, покладених на відділ. Готує, або доручає іншому спеціалісту свого відділу підготувати проекти розпоряджень з питань, що пов'язані з сільським бюджетом(матеріальні допомоги(на лікування, поховання) одноразові  допомоги, зміни сільського бюджету, зміни кошторисних призначень). У межах наданих повноважень організовує ділове листування з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до його компетенції.

Здійснює особистий прийом громадян з питань, що стосуються діяльності відділу та вживає заходів щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв, скарг. У разі тимчасової відсутності працівника відділу виконує його обов’язки або визначає інших працівників відділу, відповідальних за їх виконання.

Начальник зобов'язаний шанобливо ставитися до громадян, керiвникiв i спiвробiтникiв, дотримання високої культури спiлкування, не допускати дiй i вчинкiв, якi можуть зашкодити інтересам громади. У разi одержання доручення, яке суперечитъ чинному законодавству, зобов'язаний невiдкладно у письмовiй формi доповiсти про це посадовiй особi, яка дала доручення, а в разi наполягання на його виконаннi – повiдомити вищу за посадою особу. Обов'язок збереження державної таємницi, iнформацiї про громадян, що стала відома пiд час виконання службових обов’язків, а також іншої iнформацiї, яка згідно з законодавством не пiдлягає розголошенню. Надавати усю необхідну інформацію виконавчим органам сільської ради на їх запити, сприяти ефективному та якісному їх розгляді. За призначенням сільського голови та  власною згодою виконувати обов'язки тимчасово відсутнього працівника.

                                                        Права.

   Запитувати необхідну для аналізу інформацію від виконавців про стан виконання розпорядчих документів, доручень. За дорученням керівництва ради представляти сільську раду в інших управлінських структурах з питань, що належать до його компетенції. В межах своїх повноважень та на виконання завдань відділу видавати доручення, організовувати та контролювати їх виконання.

Одержувати в установленому порядку від органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підвідомчих підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на відділ ради завдань.

Залучати фахівців органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.

Скликати в установленому порядку наради з питань, що належать до його компетенції. Вимагати якісного та у повному обсязі виконання працівниками відділу посадових обов'язків. Вносити на розгляд сільського голови пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу ради та служби в органах місцевого самоврядування. Користуватися правами i свободами, якi гарантуються громадянам України Конститyцiєю i законами України. На повагy особистої гiдностi, справедливе i шанобливе ставлення до себе з боку керiвникiв, спiвробiтникiв i громадян.

На оплату працi залежно вiд посади, яку займає, якості, досвiду та стажу роботи. Вимагати службового розслiдування з метою зняття безпiдставних звинувачень або пiдозри. На соцiальний i правовий захист відповідно до його статусу. Захищати свої законнi права та інтереси у вищестоящих органах влади та у судовому порядку.

                                          

                                               Повинен знати.

          Конституцію України; Закони України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про державну службу", "Про засади запобігання та протидії корупції" та інші закони України з питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування; укази і розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, інші підзаконні нормативно-правові акти, що стосуються розвитку відповідних сфер управління; практику застосування чинного законодавства з питань, що належать до його компетенції; засади зовнішньоекономічної політики України, основи регіонального управління, економіки та управління персоналом; основи права, політології та ринку праці; форми та методи роботи із засобами масової інформації; правила внутрішнього трудового розпорядку; правила ділового етикету; правила охорони праці та протипожежної безпеки; основні програми роботи на комп'ютері; державну мову.

                                                    Відповідальність.

Начальник відділу фінансів  несе відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов’язків, перевищення своїх повноважень, бездіяльність або невикористання наданих йому прав, порушення норм етики поведінки, недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, інструкцій по охороні праці та протипожежній безпеці.

При порушенні Законів України несе цивільну, матеріальну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства.

                                      

                                        

 

 

                                      Кваліфікаційні вимоги.

 

Повна вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста. Стаж роботи за фахом не менше 3(трьох) років.

 

Сільський голова                                                           Сергій ГАВРУТЕНКО

 

 

Погоджено:

Юридичний відділ Вишевицької сільської ради

Ця посадова інструкція може бути доповнена чи змінена. Функціональні обов’язки зазначені в цій посадовій інструкції та окремо не розробляються. Працівник в своїй роботі використовує копію цієї посадової інструкції.

 

Начальник юридичного відділу                                        Оксана ВОЛГА

 

З інструкцією ознайомлена:

 

Начальник відділу фінансів                                                 Олена КОСТЮК

                                                                 

 

«_____» ____________   2021 р.

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження сільського голови


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь