A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Посадові інструкції №-- «Посадова інструкція Начальника соціально-гуманітарного відділу Вишевицької сільської ради»

Кількість переглядів: 579
Скликання: VIIІ скликання
Сесія: Сільського голови
Тип документу: Посадові інструкції
Дата: 07.06.2021
Номер документу: --
Назва документу: Посадова інструкція Начальника соціально-гуманітарного відділу Вишевицької сільської ради
Прикріплені файли:
  1. Посадова iнструкцiя Начальника соціально-гуманітарного вiддiлу (0.06 МБ)

ЗАТВЕРДЖУЮ

                                                                   Сільський  голова Вишевицької

                                                                    сільської ради

                                                                     Житомирської області

 __________ С.В.Гаврутенко

«_____» ___________ 2021 року

 

 

ПОСАДОВА  ІНСТРУКЦІЯ

 начальника соціально-гуманітарного відділу

 Вишевицької сільської ради

Житомирської області

 

І. Загальні положення          

 

1.1. Начальник соціально-гуманітарного відділу Вишевицької сільської ради Житомирської області у своїй роботі керується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Про позашкільну освіту», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про місцеве самоврядування в Україні», законодавством України з питань соціальної політики та ін., Указами Президента України і Кабінету Міністрів України, рішеннями Уряду України, наказами та іншими нормативно-правовими документами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики, Міністерства культури, Департаменту науки і освіти, Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту, Департаменту культури та туризму, Департаменту праці, соціальної та сімейної політики,   розпорядженнями і дорученнями сільського голови Вишевицької сільської ради, актами відповідних органів місцевого самоврядування, а також Положенням про соціально-гуманітарного відділ  Вишевицької сільської ради Житомирської області та цією посадовою інструкцією.

1.2. Начальник соціально-гуманітарного відділу призначається на посаду на конкурсній основі  та звільняється з посади сільським головою Вишевицької сільської ради.

1.3. Начальник соціально-гуманітарного відділу Вишевицької сільської ради здійснює керівництво роботою освітніх закладів громади, що належать до сфери управління органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

1.4. На посаду начальника соціально-гуманітарного відділу  Вишевицької сільської ради призначається особа, яка має вищу педагогічну освіту і стаж керівної роботи в освітніх закладах не менш як 2 роки.

1.5. Начальник соціально-гуманітарного відділу  безпосередньо підпорядковується сільському голові.

Начальник соціально-гуманітарного відділу повинен знати:

  • Конституцію України; Закони України «Про службу в органах місцевого самоврядування»,  «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про захист персональних даних», нормативні документи, що стосуються державної служби;
  • укази та розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, інші нормативно-правові акти, що регулюють розвиток освіти, культури та соціальної сфери;
  • практику застосування чинного законодавства;
  • основи державного управління та управління персоналом;
  • форми та методи роботи із засобами масової інформації;
  • правила ділового етикету;
  • основні принципи роботи на комп'ютері та відповідні програмні засоби;
  • володіти державною мовою.

 

ІІ. Завдання та обов’язки

 

2. Начальник соціально-гуманітарного  відділу:

2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділом, забезпечує виконання покладених  на  відділ  завдань, відповідно до Положення про відділ.
2.2. Розподіляє обов'язки між працівниками, очолює та контролює їх роботу.

2.3.  Несе персональну відповідальність за організацію та результати діяльності відділу, сприяє створенню належних умов праці у відділі.

2.4. Розробляє посадові інструкції працівників відділу та розподіляє обов'язки між ними.

2.5. Планує роботу відділу, вносить пропозиції щодо формування планів роботи працівників.

2.6. Вживає заходів щодо удосконалення організації та підвищення ефективності роботи відділу.

2.7. Звітує перед сільським головою  про виконання покладених на відділ завдань та затверджених планів роботи.

2.8. Відповідає за виконання покладених на відділ  завдань з реалізації державної політики у сфері освіти, культури, молоді, фізичної культури та спорту і соціальної сфери.

2.9. Може брати участь у засіданнях органів місцевого самоврядування.

2.10. Представляє інтереси відділу у взаємовідносинах з іншими структурними підрозділами сільської ради, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями - за дорученням керівництва сільської ради.

2.11.  Видає у межах своїх повноважень накази, організовує контроль за їх виконанням.

2.12. Подає голові міської ради пропозиції щодо: призначення на посаду та звільнення з посади спеціалістів та працівників відділу, їх заохочення та притягнення до дисциплінарної відповідальності.

2.13. Проводить особистий прийом громадян з питань, що належать до повноважень відділу.

2.14. Забезпечує дотримання працівниками відділу правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавської дисципліни.

2.15. Забезпечує в межах своїх повноважень збереження у відділі  інформації з обмеженим доступом.

2.16. Здійснює інші повноваження, визначені законодавством.

2.17. Представляє інтереси громади в галузі освіти, культури та соціальної сфери у  відносинах  з юридичними та фізичними особами. 

2.18. Забезпечує узагальнення соціальної інформації з питань, що належать до компетенції відділу.

2.19. Організовує  відповідно до функціональних завдань, покладених на відділ розробку проектів програм (розділів програм), аналітичних матеріалів,  планових показників, комплексних заходів, пропозицій, прогнозів розвитку території тощо.

2.20. Готує пропозиції, спрямовані на поглиблення економічних реформ з питань, що належать до діяльності відділу.

2.21. Регулює роботу відділу щодо його ефективної взаємодії з іншими підрозділами, суміжними сферами, науковими організаціями, провідними експертами з питань, що стосуються діяльності відділу.

2.22. Контролює у межах своєї компетенції дотримання чинного законодавства, рішень сільської ради, спрямованих на аналіз стану та внесення пропозицій щодо усунення негативних та закріплення позитивних тенденцій на даних територіях.

2.23. Співпрацює з різними органами виконавчої влади при виконанні покладених на відділ завдань, керуючись чинним законодавством.

2.24. Організовує, регулює та контролює своєчасний та якісний розгляд працівниками звернень від органів виконавчої влади, громадських об’єднань, підприємств, установ та організацій, громадян з напряму діяльності відділу, а також готує за ними проекти відповідних рішень.

2.25. Забезпечує роботу з ведення діловодства у відділі.

2.26. Залучає фахівців інших підрозділів, підприємств та організацій для розгляду питань, що належать до його компетенції.

2.27. Не допускає розголошення у будь-який спосіб персональних даних, які стали відомі у зв’язку з виконанням посадових обов’язків.

          2.28.Сприяє створенню умов для розвитку  самодіяльної творчості, народної художньої творчості, культурного дозвілля населення, сприяння формуванню репертуару клубних закладів і мистецьких колективів, комплектуванню та оновленню фондів  бібліотек, організації виставок, заохочення розвитку сучасних культурних практик.

          2.29. Здійснює управління комунальними закладами культури і туризму.

         2.30. Надає організаційно-методичну допомогу закладам, підприємствам і організаціям культурно-мистецької сфери.

          2.31. Координує та  забезпечує організаційно-практичне, консультативне керівництво роботою підпорядкованих установ і закладів культури та мистецтва.

          2.32. Заохочує до  участі в  міжнародних, всеукраїнських, регіональних мистецьких фестивалях і конкурсах, оглядах народної творчості  та інших культурно-мистецьких заходах  мистецькі та аматорські колективи громади.  

         2.33. Сприяє розвитку оптимальної  мережі та зміцненню матеріально-технічної бази закладів освіти,  культури та мистецтва.

         2.34. Сприяє діяльності мистецьких об’єднань, творчих спілок, національно-культурних товариств, інших громадських організацій мистецького спрямування.

        2.35. Подає у встановленому порядку пропозиції щодо відзначення працівників закладів освіти, культури та соціальної сфери  нагородами, застосування згідно з законодавством інших форм морального і матеріального заохочення працівників за досягнення у творчій, педагогічній та культурно-освітній діяльності.

        2.36. Сприяє забезпеченню соціального захисту працівників закладів, підприємств і організацій та населення Вишевицької сільської ради.

       2.37. Виконує інші завдання,що передбачені рішеннями сільської ради, виконавчого комітету, розпорядженнями сільського голови.

 

ІІІ. Права

 

Начальник соціально-гуманітарного відділу  має право:

3.1. Здійснювати перевірки стану дотримання Конституції України, актів законодавства України працівниками відділу  та керівниками освітніх закладів та закладів культури, відповідно до чинного законодавства та Положення про відділ.

3.2. За дорученням представляти соціально-гуманітарний відділ  в органах виконавчої влади з питань, що належать  до компетенції відділу;

3.3. Видавати у межах своєї компетенції накази, організовувати та контролювати їх виконання.

3.4. У встановленому порядку запитувати і отримувати від закладів освіти та культури  необхідні статистичні та оперативні дані, інформації, звіти з питань, віднесених до компетенції відділу.

3.5. Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу.

3.6. Забезпечувати ділове листування з органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями з питань, що стосуються діяльності  відділу.

3.7. Вести прийом громадян з питань, що належать до його компетенції та вживати заходів щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв, скарг.

 

ІV. Відповідальність

 

Начальник соціально – гуманітарного відділу  несе відповідальність згідно з чинним законодавством за:

4.1. Рівень реалізації освітніх та культурних програм, заходів, управлінських рішень згідно вимог чинного законодавства.

4.2. Дисциплінарну відповідальність, визначену трудовим законодавством.

4.3. Неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих йому прав.

 

V. Взаємовідносини

 

Начальник відділу освіти, молоді та спорту при виконанні своїх службових обов’язків взаємодіє з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, закладами, установами та організаціями.

 

 

Сільський голова

Вишевицької сільської ради                                          С.В.Гаврутенко

 

 

 

Юридичний відділ Вишевицької сільської ради

Ця посадова інструкція може бути доповнена чи змінена. Функціональні обов’язки зазначені в цій посадовій інструкції та окремо не розробляються. Працівник в своїй роботі використовує копію цієї посадової інструкції.

Начальник юридичного відділу                                Оксана ВОЛГА

З інструкцією ознайомлена:                                                                                 

Начальник соціально-                                              Людмила Гонтаренко

гуманітарного відділу

«_____» ____________   2021р.

                                                                    ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                         Розпорядженням сільського голови                                                                                                         від  07.06.2021р. №66-К


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь