A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Посадові інструкції №-- «Посадова інструкція начальника відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства Вишевицької сільської ради»

Кількість переглядів: 892
Скликання: VIIІ скликання
Сесія: Сільського голови
Тип документу: Посадові інструкції
Дата: 27.05.2021
Номер документу: --
Назва документу: Посадова інструкція начальника відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства Вишевицької сільської ради
Прикріплені файли:
  1. Посадова інструкція начальника відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури (0.03 МБ)

                                                                                                  «ЗАТВЕРДЖУЮ»:          

                                                                                                  Сільський голова

                                                                                                  

                                                                                                  ______________ С.В. Гаврутенко

                                                                                                 «___»_____________2021 року

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

начальника відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури,

комунального господарства Вишевицької сільської ради

 

1. Загальні положення

1.1. Начальник відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства Вишевицької сільської ради (далі – начальник відділу) забезпечує виконання заходів щодо державної політики у сфері земельних відносин, архітектури та комунального господарства.

1.2.  Начальник відділу безпосередньо підпорядкований сільському голові, керуючому справами (секретарю) виконавчого комітету.

 1.3. Начальник відділу призначається та звільняється з посади розпорядженням Вишевицького сільського голови відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та діючого трудового законодавства.

1.4. На час відсутності (відпустка тощо) обов’язки начальника відділу виконує спеціаліст відділу, призначений в установленому порядку.

 

2. Повинен знати

2.1. При виконанні посадових обов’язків керуються виключно Конституцією України, Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, Податковим кодексом України, Законами України «Про місцеве самоврядування», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про звернення громадян», «Про запобігання корупції», «Про оренду землі», «Про землеустрій», «Про оцінку земель», іншими Законами України пов’язаними з виконанням посадових обов’язків, постановами Кабінету Міністрів України, указами Президента України, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, рішеннями Вишевицької сільської  ради, рішеннями виконавчого комітету Вишевицької сільської  ради, положенням про відділ землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства Вишевицької сільської ради, іншими нормативно – правовими актами, цією посадовою інструкцією.

 

3. Завдання та обов’язки

3.1. Забезпечення реалізації повноважень Вишевицької сільської ради у сфері земельних відносин, архітектури та комунального господарства відповідно до Земельного кодексу України та законів України.

3.2. Розподіляє обов’язки між працівниками, очолює та контролює їх роботу.

3.3. Забезпечує зберігання офіційних документів сесій сільської ради, виконавчого комітету сільської ради, доступ до них осіб, яким це право надано у встановленому порядку.

3.4. Розгляд і вирішення земельних спорів в межах своєї компетенції.

3.5. Приймає участь у організації проведення земельних аукціонів і конкурсів.

 3.6. Підготовка пропозицій за результатами розгляду заяв громадян та клопотань юридичних осіб щодо можливості вилучення (викупу), передачі у власність або надання у користування земельних ділянок на підставі відповідних документів, матеріалів та розрахунків, що обґрунтовують необхідність відведення земельної ділянки або оформлення права на неї;

3.7. Надання матеріалів на розгляд постійної комісії сільської ради з питань житловокомунального господарства, комунальної власності, містобудування та земельних відносин щодо вилучення (викупу), продажу, передачі у власність або надання у користування земельних ділянок.

 3.8. Розробка проектів рішень Вишевицької сільської  ради та її виконавчого комітету у сфері земельних відносин.

3.9. Організація підготовки, оформлення та внесення змін до договорів оренди землі, надає податковим органам щомісячну інформацію про укладені договори оренди землі.

3.10. Підготовка проектів рішень Вишевицької сільської  ради на підставі необхідних документів, матеріалів та розрахунків, що додаються до заяв громадян та клопотань юридичних осіб про продаж земельних ділянок або про мотивовану відмову у продажі на підставах, встановлених чинним законодавством України.

3.11. Організація роботи по здійсненню методичної допомоги, надання доручень землевпорядним організаціям при підготовці документації із землеустрою.

 3.12. Прийняття участі у виборі земельних ділянок для будівництва об’єктів, а також у визначені інвестиційно привабливих земельних ділянок, що виставляються на аукціон; 3.13. Прийняття участі у проведенні земельних аукціонів та конкурсів.

3.14. Виконання інших функцій, покладених Вишевицькою сільською радою та виконавчим комітетом Вишевицької сільської  ради.

3.15. Надання відомостей з Державного земельного кадастру відповідно до закону;

3.16. Готує проекти відповідей на звернення громадян та юридичних осіб з питань земельних відносин.

3.17. Готує проекти інформаційно-аналітичних матеріалів пов’язаних з роботою відділу.

 3.18. Дотримується виконання термінів виконання покладень доручень та завдань.

3.19. Виконує доручення сільського голови, заступника сільського голови відповідно до професійної кваліфікації та покладених на нього згідно посадової інструкції обов’язків.

3.20. Залучається до підготовки і проведення сесій сільської ради, засідань виконавчого комітету, постійних комісій та інших заходів, що проводяться сільською радою з питань відділу. Здійснює контроль за виконанням рішень з даних питань.

3.21. Готує рішення щодо планування територій на регіональному (схема планування території сільської ради) та місцевому рівнях (стаття 13 Закону України «Про основи містобудування», стаття 7 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

3.22. Вносить пропозиції щодо розроблення, коригування показників і затвердження схеми планування території сільської ради (стаття 14 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

3.23. Готує пропозиції до програм соціального-економічного розвитку сільської ради і подання їх на розгляд ради (стаття 13 Закону України «Про основи містобудування»).

3.24. Здійснює моніторинг:

- реалізації схеми планування території сільської ради (стаття 15 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»);

- стану розроблення, оновлення містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях (схема планування території сільської ради, генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій)(стаття 7 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»);

 - забудови та іншого використання територій (стаття 13 Закону України «Про основи містобудування»);

3.25. Сприяє розробленню, проведенню експертизи містобудівної документації населених пунктів сільської ради (стаття 20 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»).

 3.26. Вносить пропозиції виконавчому органу Вишевицької сільської ради щодо необхідності розроблення, внесення змін до генеральних планів населених пунктів громади, іншої містобудівної документації(стаття 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

3.27. Надає пропозиції щодо присвоєння органом місцевого самоврядування поштових адрес об'єктам містобудування.

3.28. Сприяє створенню та оновленню картографічної основи території області (Закон України «Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність»);

3.29. Забезпечує виконання робіт з укомплектування, зберігання, обліку та використання архівних документів, містобудівної документації, топографо-геодезичних матеріалів.

3.30. Співпрацює з органами державного архітектурно-будівельного контролю з питань самочинно збудованих об'єктів містобудування.

3.31. Інформує населення про плани розміщення на території громади найважливіших містобудівних, промислових, енергетичних і транспортних комплексів (стаття 13 Закону України «Про основи містобудування»).

3.32 Здійснює контроль за станом благоустрою території та дотримання Правил благоустрою на території Вишевицької сільської ради ТГ.

3.33 Сприяє розвитку та поліпшенню стану благоустрою громади.

3.34 Виконує обов’язки спеціаліста відділу на час його відсутності.

3.35 Начальника відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства періодично звітує перед сільським головою про виконання планів роботи, стан справ з питань, що належить до компетенції відділу.

 3.36 Здійснює інші повноваження визначені законом.

4. Права

4.1. За дорученням керівництва представляти сільську раду в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях з питань, що належать до його компетенції.

 4.2 Представляти інтереси відділу на засіданнях, колегіях, нарадах, інших зборах, які проводяться керівництвом сільської ради.

4.3. Залучати у встановленому порядку за погодженням з їх керівниками окремих фахівців для розробки відповідних документів та виконання завдань, що стосується його компетенції.

4.4. Готувати запити на отримання у встановленому порядку від органів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, громадських об’єднань статистичних та оперативних даних, звітів та довідкових матеріалів з питань, що належать до сфери діяльності відділу.

4.5. Бути присутнім на засіданнях постійних комісій, виконавчого комітету та пленарних засіданнях ради, інших заходах сільської ради з метою реалізації обов’язків визначених цією посадовою Інструкцією.

4.6. Безперешкодно відвідувати будь-які об'єкти будівництва, реконструкції та реставрації, підприємства, установи та організації, незалежно від їх відомчої належності та форми власності розташованих на території громади, проводити контроль за веденням будівельних робіт, організовувати і контролювати ведення технічного та авторського нагляду на об'єктах будівництва і проектновишукувальних робіт.

4.7. Одержувати в установленому порядку, для виконання покладених на відділ завдань, матеріали, статистичні та архівні дані від відповідних органів статистики, організацій, установ і підприємств, розташованих на підвідомчій території, незалежно від їх відомчої належності та форми власності.

4.8. Вносити на розгляд сільському голові пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства з питань, що стосується його діяльності.

4.9. Брати участь у проведенні перевірок щодо дотримання вимог законодавства та наданні консультативно-методичної допомоги з питань земельних відносин, архітектури та комунального господарства в межах компетенції.

4.10 Відповідно до чинного законодавства надає доручення, обов'язкові для виконання працівниками відділу, визначати ступінь їх відповідальності та виконання посадових обов'язків.

4.11 Розподіляти обов’язки між працівниками відділу та визначати ступень їх відповідальності.

5. Кваліфікаційні вимоги

5.1 Стаж роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби не менше 5 років.

5.2 На посаду начальника відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства призначається особа, яка має повну вищу освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста.

5.3 Вільне володіння державною мовою.

 

6. Відповідальність

Начальник відділу:

6.1 За невиконання або неналежне виконання своїх посадових обов’язків, за порушення законодавства про службу в органах місцевого самоврядування несе відповідальність відповідно до Законів України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про боротьбу з корупцією».

 6.2 За неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань, доручень та обов'язків, бездіяльність або невиконання наданих йому прав, порушення норм етики поведінки державного службовця та обмежень, пов'язаних прийняттям на державну службу та її проходженням начальник відділу несе персональну відповідальність, передбачену чинним законодавством.

6.3 Несе відповідальність за надану  відділом землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства  інформації, в письмовій чи усній формі, відповіді на запити та депутатські звернення, організації та  інші інстанції, стосовно повноважень відділу та за її достовірність.

 

    Сільський голова                                                     Сергій ГАВРУТЕНКО

 

   Погоджено:

Юридичний відділ Вишевицької сільської ради

    Ця посадова інструкція може бути доповнена чи змінена. Функціональні обов’язки зазначені в цій посадовій інструкції та окремо не розробляються. Працівник в своїй роботі використовує копію цієї посадової інструкції.

Начальник юридичного відділу                                                    Оксана ВОЛГА

 

З інструкцією ознайомлений:                                                                                 

 

Начальник  відділу землевпорядкування,

містобудування та архітектури,

комунального господарства                     _____________   Володимир  ЯНОВИЧ

                                                                                                                      (підпис)

 

 «_____» ____________   2021р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядженням сільського голови                                                           

від  27.05.2021р. №57-К


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь