A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Посадові інструкції №-- «Посадова інструкція спеціаліста І категорії відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства Вишевицької сільської ради»

Кількість переглядів: 900
Скликання: VIIІ скликання
Сесія: Сільського голови
Тип документу: Посадові інструкції
Дата: 27.05.2021
Номер документу: --
Назва документу: Посадова інструкція спеціаліста І категорії відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства Вишевицької сільської ради
Прикріплені файли:
  1. Посадова інструкція спеціаліста І категорії відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства. (0.03 МБ)

«ЗАТВЕРДЖУЮ»:         

                                                                             Сільський голова                

                                                                            ______________ С.В. Гаврутенко                            

                                                                            «___»_____________2021 року

 

 

 ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

спеціаліста І категорії відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства Вишевицької сільської ради

 

1.Загальні положення

      1.1.Спеціаліст у своїй роботі керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельним кодексом України, іншими законами України, постановами Кабінету Міністрів України, рішеннями сесії Вишевицької сільської ради  територіальної громади, розпорядженнями (вказівками) сільського голови та цією посадовою інструкцією.

      1.2.Спеціаліст підпорядковується безпосередньо начальнику відділу, а також підпорядковується сільському  голові, секретарю сільської ради, заступнику сільського голови, керуючому справами (секретарю) виконавчого комітету  апарату сільської  ради.

     1.3.На посаду  спеціаліста може бути призначена особа, яка має базову вищу  освіту, відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем не   нижче бакалавра, без вимог до стажу роботи, вільне володіння Українською мовою, досвід ведення ділової документації, навики роботи з персональним комп’ютером та знання комп’ютерних програм.

      1.4.Спеціаліст призначається на посаду та звільняється з посади сільським головою відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Кодексу законів про працю України.

     1.5.Спеціаліст повинен знати законодавчі та нормативні документи у сфері  земельних відносин, будівництва та архітектури, вимоги Інструкції з діловодства, документообіг в сільській  раді.

     1.6.Спеціаліст повинен знати практику застосування чинного законодавства, правила ділового етикету, ділову мову, основні принципи роботи на комп’ютері та відповідні програмні засоби.  

     1.7.Спеціаліст повинен постійно вдосконалювати свій фаховий та теоретичний рівень шляхом вивчення та реалізації на практиці основ державного управління, правил діловодства, правил ділового етикету та загальних правил поведінки посадової особи місцевого самоврядування, основних принципів роботи з комп’ютерною технікою та відповідними програмними засобами, законодавства з питань охорони праці, техніки безпеки та пожежної безпеки, гігієни праці.

 

 

2.Основні завдання та обов’язки

Спеціаліст зобов’язаний:

      2.1.В межах передбаченої компетенції, здійснює ведення земельної документації в розрізі землекористувачів та власників земельних ділянок на території сільської  ради.

     2.2.Проводить облік кількості земель за прийнятими відповідними рішеннями сесії  Вишевицької сільської ради.

     2.3.У складі постійної депутатської комісії здійснює розгляд земельних спорів у межах населених пунктів стосовно меж земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні громадян, та з приводу додержання громадянами правил добросусідства. Вносить пропозиції щодо можливих варіантів вирішення земельного спору, надає відповідну методичну допомогу посадовим особам апарату сільської ради в частині дотримання порядку розгляду земельного спору, встановленого главою 25 Земельного кодексу України.

      2.4.Вживає заходів щодо усунення порушень норм чинного земельного законодавства України на території сільської ради, оперативно інформує про будь-які випадки порушення земельного законодавства на території сільської ради   начальника відділу  та сільського голову.

      2.5.Розглядає звернення фізичних та юридичних осіб із земельних питань і готує проєкти відповідей згідно з вимогами Закону України "Про звернення громадян".

      2.6.Готує проєкти договорів пайової участі у розвитку інфраструктури Вишевицької сільської ради територіальної громади.

     2.7.Готує проєкти договорів оренди землі, що укладаються між зацікавленими особами та сільською радою, перевіряє зміст проєктів договорів оренди землі на відповідність вимогам норм чинного земельного законодавства України.

     2.8. Бере участь в роботі постійної депутатської  комісії з питань земельних відносин.

     2.9.Постійно працює над підвищенням свого професійного рівня.

     2.10.Здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань у відповідності до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

     2.11.Забезпечує виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації».

     2.12.Здійснює  підготовку документів  для  подальшої передачі  до архіву.

    2.13.Зобов’язаний дотримуватися правил внутрішнього трудового розпорядку.

     2.14.У разі звільнення передати всі матеріали та службову документацію посадовій особі, яка призначена сільським головою.

     2.15.Виконує інші доручення сільського голови, секретаря сільської ради, заступника сільського голови, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету  та начальника відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства  Вишевицької сільської ради.

 

3. Права

Спеціаліст має право:

     3.1.У межах своєї компетенції підписувати і візувати документи.

     3.2.Представляти інтереси сільської ради з питань, що належать до його компетенції, в органах виконавчої влади та інших установах і організаціях.

     3.3.Вимагати і одержувати від керівників структурних відділів, організацій, установ інформацію та документи, необхідні для виконання своїх посадових обов’язків та завдань за напрямом діяльності.

      3.4.Вимагати затвердження сільським головою чітко визначеного обсягу службових обов’язків за посадою.

      3.5.На оплату праці залежно від посадового окладу та інших підстав, які на неї впливають відповідно до законодавства.

     3.6.На просування по службі з урахуванням кваліфікації та здібностей, сумлінного виконання службових обов’язків, участь у конкурсах на заміщення посад більш високої категорії.

     3.7.Безперешкодно знайомитись з матеріалами, що стосуються проходження ним служби в органах місцевого самоврядування, у випадках необхідності - давати особисті пояснення.

     3.8.На повагу особистої гідності, справедливе і шанобливе ставлення до себе з боку керівників, співробітників і громадян.

     3.9.На здорові, безпечні та належні для високопродуктивної роботи умови праці. 

 

4.Відповідальність

Спеціаліст несе відповідальність за:

     4.1.Невиконання своїх функціональних обов’язків.

     4.2.Невиконання покладених на нього завдань, функцій і обов'язків та за невикористання прав, передбачених цією посадовою інструкцією.

     4.3.Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, незадовільний рівень виконавчої і трудової дисципліни.

     4.4.Недодержання норм етики поведінки посадової особи органу місцевого самоврядування.

     4.5.Недостовірну інформацію про стан виконання своїх посадових обов’язків, несвоєчасне подання різних відомостей та звітності.

     4.6.Невиконання розпоряджень і доручень сільського голови та начальника відділу землевпорядкування, містобудування та архітектури, комунального господарства.

 

5. Взаємовідносини (зв’язки) за посадою

      5.1.На час відсутності начальника відділу (хвороба, відпустка, відрядження тощо) права та обов’язки переходять до особи призначеної розпорядженням сільського голови.

      5.2.На виконання своїх обов’язків та реалізація прав спеціаліст взаємодіє:

- з начальниками та спеціалістами  всіх структурних підрозділів сільської ради.

 

Начальник  відділу землевпорядкування,

містобудування та архітектури,

комунального господарства              _____________   Володимир  ЯНОВИЧ

   Погоджено:

Юридичний відділ Вишевицької сільської ради

    Ця посадова інструкція може бути доповнена чи змінена. Функціональні обов’язки зазначені в цій посадовій інструкції та окремо не розробляються. Працівник в своїй роботі використовує копію цієї посадової інструкції.

Начальник юридичного відділу                                Оксана ВОЛГА

 

З інструкцією ознайомлена:                                                                                 

 

Спеціаліст І категорії

відділу землевпорядкування,

містобудування

та архітектури, комунального

господарства                                                   _____________   Ірина МИХАЙЛЕНКО

                                                                                      (підпис) 

 «_____» ____________   2021р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядженням сільського голови                                                           

від  27.05.2021р. №57-К


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь