A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Посадові інструкції №-- «Посадова інструкція фахівця з цивільного захисту та військового обліку Вишевицької сільської ради»

Кількість переглядів: 1415
Скликання: VIIІ скликання
Сесія: Сільського голови
Тип документу: Посадові інструкції
Дата: 18.03.2021
Номер документу: --
Назва документу: Посадова інструкція фахівця з цивільного захисту та військового обліку Вишевицької сільської ради
Прикріплені файли:
  1. Посадова інструкція фахівця з цивільного захисту та військового обліку Вишевицької сільської ради (0.03 МБ)

                                                                                                                               

                                                                                                                                       ЗАТВЕРДЖЕНО:

                                                                                                                                      Сільський голова

                                                                                                                                      С.В.Гаврутенко 

 

 

ПОСАДОВА   ІНСТРУКЦІЯ

фахівця з цивільного захисту та військового обліку

Вишевицької сільської ради ОТГ

  1.  Загальні положення

           1.  Посадова інструкція фахівця з цивільного захисту та військового обліку ( далі – фахівець)  Вишевицької сільської ради ОТГ встановлює засади діяльності, обсяг функціональних обов'язків  та основні вимоги щодо їх виконання, права та відповідальність особи, яка  займає посаду фахівця з цивільного захисту та військового обліку.

          2. Фахівець з цивільного захисту та військового обліку призначається на посаду і звільняється з посади сільським головою у встановленому законом порядку. Призначення на посаду здійснюється   на конкурсній основі.  

          3. Фахівець з цивільного захисту та військового обліку підпорядковується безпосередньо сільському голові.

         4. На посаду фахівця з цивільного захисту та військового обліку призначаються особи, які мають базову або неповну вищу освіту відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст), без вимог до стажу роботи, володіють державною мовою, комп’ютерною технікою і успішно пройшли конкурсний відбір.

        5. У своїй роботі фахівець з цивільного захисту та військового обліку керується Законами України "Про оборону" від 06.12.1991 р. № 1932-XII, "Про військовий обов'язок і військову службу" від 25.03.1992 р. № 2232-XII, "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" від 21.10.1993 р. № 3543-XII, Положенням про військовий облік військовозобов'язаних і призовників, затвердженим постановою КМУ від 09.06.1994 р. № 377, Інструкцією з організації ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах, затвердженою наказом Міністра оборони України від 15.12.2010 р. № 660, іншими актами чинного законодавства України, розпорядженнями голови сільської ради, рішеннями сільської ради та її виконавчого комітету,  положенням про службу, посадовою інструкцією, загальними правилами поведінки державних службовців.

2. Завдання та обов’язки

2.1. Безпосередньо забезпечує ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних за сільською радою у мирний час і на період мобілізації та воєнного часу.

2.2. Планує роботу на рік і квартал щодо ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання за сільською радою військовозобов’язаних у мирний час і на період мобілізації та воєнного часу.

2.3. У громадян які приймаються на роботу, перевіряє наявність військово-облікових документів (у військовозобов’язаних — військових квитків або тимчасових посвідчень, виданих замість військових квитків, у призовників — посвідчень про приписку до призовних дільниць) і встановлює, чи перебувають вони на військовому обліку у військовому комісаріаті.

2.4. Забезпечує повноту і якість обліку всіх військовозобов’язаних і призовників сільської ради за правилами і формами, установленими Міністерством оборони і Державною службою статистики України. Систематично звіряє особові картки працівників і тих, хто навчається, із записами у військових квитках та посвідченнях про приписку до призовних дільниць і подає ці картки не рідше одного разу на рік до військових комісаріатів.

2.5. Систематично обліковує зміни у військовозобов’язаних і призовників сімейного стану, адреси місця проживання, службового становища, технічної підготовки, освіти і в 5-денний строк вносить ці зміни до особових карток та повідомляє про них у відповідні військові комісаріати у 7-денний строк.

2.6. Приймає під розписку від військовозобов’язаних і призовників військово-облікові документи для подання у військові комісаріати, звіряння з особовими картками, списками військовозобов’язаних і призовників та для інших потреб.

2.7. Вчасно оформлює бронювання військовозобов’язаних .

2.8. В 15-денний термін оформлює бронювання вперше прийнятих або призначених на нові посади військовозобов’язаних, а також при зміні у них військово-облікових ознак (склад, військово-облікова спеціальність (ВОС), ступінь придатності до військової служби, вік, тощо), якщо вони підлягають бронюванню згідно з переліком та повідомляють про це військові комісаріати.

2.9. Веде облік та забезпечує зберігання бланків спеціального військового обліку.

2.10. Подає щороку в грудні до військового комісаріату список юнаків, які підлягають приписці до призовної дільниці, якщо є така категорія призовників, якщо нема — письмово повідомляє про це військовий комісаріат.

2.11. Забезпечує оповіщення військовозобов’язаних і призовників на вимогу військових комісаріатів і сприяє їхньому вчасному прибуттю за викликом.

2.12. У семиденний строк повідомляє у військові комісаріати про військовозобов’язаних і призовників, прийнятих на роботу (навчання) чи звільнених із роботи (відрахованих із навчального закладу).

2.13. Бере на облік військовозобов’язаних і призовників, які заявили про зміни в стані здоров’я, і один раз на місяць повідомляє про це військові комісаріати, де вони перебувають на військовому обліку.

2.14. Проводить роз’яснювальну роботу серед військовозобов’язаних і призовників щодо військового обліку.

2.15. Веде Журнал перевірок стану обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання.

        2.16. Складає звіти про чисельність працівників та військовозобов’язаних (форма № 6-б).

2.17. Постійно взаємодіє з підрозділами військового комісаріату, надає їм допомогу у вирішенні мобілізаційних завдань.

2.18. Веде: — картотеку особових карток військовозобов'язаних та призовників, — справу "Листування з питань обліку військовозобов'язаних і призовників"; — журнал перевірок стану обліку військовозобов'язаних і призовників та бронювання; — журнал обліку звірок особових карток військовозобов'язаних та призовників з обліковими даними військкоматів; — інші документи, ведення яких передбачено чинним законодавством щодо військового обліку військовозобов'язаних і призовників та бронювання.

 

3. Права

Відповідальний за ведення військового обліку має право:

— контролювати та вимагати виконання призовниками і військовозобов’язаними правил військового обліку;

— вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо прийняття на роботу, переміщення на інші посади військовозобов’язаних і призовників;

— перевіряти, збирати військово-облікові та інші потрібні для роботи документи у військовозобов’язаних і призовників.

 

4. Відповідальність

Відповідальний за ведення військового обліку несе персональну відповідальність за:

— недодержання трудової і виконавської дисципліни;

— неналежне виконання обов’язків, передбачених посадовою інструкцією.

            — своєчасне і якісне виконання покладених на нього обов'язків, розпоряджень сільського голови, які ґрунтуються на вимогах чинного законодавства України про загальний військовий обов'язок і військову службу.

 

5. Повинен знати

Відповідальний за ведення військового обліку повинен знати:

— нормативно-правові акти щодо організації та ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних за підприємством на період мобілізації та воєнного часу;

— правила документообігу ;

— чисельність військовозобов’язаних за складом, військовими званнями, військово-обліковими спеціальностями, ступенями придатності до військової служби;

— кількість заброньованих військовозобов’язаних, які залишаються для роботи в установі;

— кількість військовозобов’язаних, які мають мобілізаційні зобов’язання та підлягають призову за мобілізацією, способи їх оповіщення та прибуття до збірних пунктів;

— кількість військовозобов’язаних, які працюють, і можливість переміщення їх на посади замість військовозобов’язаних, які підлягають призову за мобілізацією;

— кількість водіїв, які вибувають за мобілізацією до складу Збройних Сил України разом із технікою, що постачається, та без неї.

 

6. Взаємовідносини за посадою

           Фахівець з цивільного захисту та військового обліку взаємодіє з усіма структурними підрозділами сільської ради територіальної громади з питань отримання від них необхідної інформації та даних, які потрібні для ефективної організації та ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників.  Із представниками військових комісаріатів із питань, що належать до їх компетенції.

 

 

Провідний спеціаліст юридичного          

відділу                                                                             ____________                       __________________

                                                                                                                                      (підпис)                                                                   (ПІБ)

 

 

З посадовою інструкцією

ознайомлений(на)        _______________           ____________________             _________________

                                                                         (підпис)                                                            (ПІБ)                                                                (дата)

 

 

 

 

 

                                                                                                                                  


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь