A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Учасники бойових дій Житомирщини можуть безкоштовно пройти медичну, психологічну реабілітацію, оздоровлення та отримати освіту

Дата: 15.05.2019 01:01
Кількість переглядів: 6067

На Житомирщині завдяки програмам підтримки учасники бойових дій мають можливість безкоштовно пройти медичну та психологічну реабілітацію, отримати освіту, оздоровитися.

Фото без опису

У рамках Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на 2019 рік на забезпечення обстеження, лікування та медичної реабілітації передбачено 2,8 млн грн.

Для проведення медичної та психологічної реабілітації на вторинному рівні задіяні 26 лікувально-профілактичних закладів міст і районів області.

З початку року в області вже надали 1297 послуг з медичного лікування.

На даний час на реабілітації перебуває 106 учасників АТО.

Зокрема: в обласному госпіталі для ветеранів війни – 46; в обласному медичному центрі вертебрології і реабілітації – 4; в КП ЖОЛСЦРЗ «Дениші» – 1; в обласній клінічній лікарні – 5; в обласній психіатричній лікарні № 1 – 5; в КУ «Обласний медичний спеціалізований центр» ЖОР – 5; в обласному стоматологічному медичному об’єднанні – 11; в обласному протитуберкульозному  диспансері – 9; в обласному онкологічному диспансері – 1; в районних центральних лікарнях та міських територіальних медичних об’єднаннях – 19.

Для того, щоб отримати медичну послугу, необхідно звернутися у 209 каб. консультативно-діагностичної поліклініки обласної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського за адресою: м. Житомир, вул. Червоного Хреста, 3, телефон реєстратури: (0412) 43-87-34.

 Санаторно-курортне лікування

Пройти санаторно-курортне лікування безкоштовно учасники бойових дій можуть у будь-якому закладі, який відповідає профілю, призначеному лікарем.

Це можуть бути санаторії у Карпатах, біля джерел мінеральних вод, біля моря тощо.

Крім того, за кошти обласного бюджету учасники АТО/ООС, члени сімей загиблих бійців проходять оздоровлення в КП ЖОЛСЦРЗ «Дениші». З початку року тут вже пройшли лікування 90 осіб.

За довідками щодо оздоровлення можна звернутися за тел. (0412) 47-47-61 або до органів соціального захисту за місцем реєстрації/проживання.

Орієнтовний перелік санаторно-курортних закладів можна переглянути ТУТ.

Професійна адаптація та психологічна реабілітація

На психологічну реабілітацію та професійну адаптацію учасників АТО/ООС у 2019 році передбачено:

– психологічна реабілітація – 1,1 млн грн;

– соціальна та професійна адаптація – 1,4 млн грн.

Для того, щоб отримати послуги з психологічної реабілітації необхідно звернутися до районних (міських) управлінь (департаментів) праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування). У разі виникнення запитань звертайтесь за телефоном (0412) 47-46-86.

Завдяки підтримці професійної адаптації, учасники АТО можуть пройти курси з іноземної мови, отримати посвідчення водія, нову технічну професію чи навіть вищу освіту безкоштовно.

Як пройти професійну адаптацію, читайте ТУТ.

 

Довідково:

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», на Житомирщині встановлено статуси:

– учасника бойових дій – 11148 особам (загальна по силовим структурам області);

– інваліда війни – 1173 особам;

– члена сім’ї  загиблого (померлого) ветерана війни – 671 особі.

 

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь