A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Проєкти рішень виконкому №- «Про затвердження Комплексного плану заходів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Вишевицької територіальної громади на 2022-2023 рр.»

Кількість переглядів: 106
Скликання: VIIІ скликання
Сесія: Засідання виконавчого комітету
Тип документу: Проєкти рішень виконкому
Дата: 20.05.2022
Номер документу: -
Назва документу: Про затвердження Комплексного плану заходів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Вишевицької територіальної громади на 2022-2023 рр.
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.02 МБ)

 


УКРАЇНА

ВИШЕВИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

 ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виконавчий комітет

РІШЕННЯ

Від 20.05.2022                                                                                   №

 

Про затвердження Комплексного плану заходів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Вишевицької територіальної громади на 2022-2023 рр.

 

З метою недопущення ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації або виникнення надзвичайних ситуацій та територій Вишевицької ТГ, керуючись статтею 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про забезпечення санітарного стану та епідемічного благополуччя населення» «Про захист населення від інфекційних хвороб»,та відповідно до наказу №532 Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів а також листів №356-361 від 05.05.2022р. Радомишльського управління Держпродспоживслужби виконавчий комітет Вишевицької сільської ради

 

В И Р І Ш И В:

             1.    Затвердити Комплексний план заходів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Вишевицької територіальної громади на 2022-2023 роки згідно з додатком № 1.

2.    Оприлюднити Комплексний план на офіційному сайті сільської ради.

3.    Виконавцям щоквартально звітувати про виконану роботу.

4.    Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника сільського голови Задерейко В.І 

 

Сільський голова                                                             Сергій ГАВРУТЕНКО

 

 

Д О Д А Т О К № 1

до рішення виконавчого комітету

Вишевицької сільської ради

від 20.05.2022 року №____

 

КОМПЛЕКСНИЙ ПЛАН  ЗАХОДІВ

щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення

Вишевицької територіальної громади

на 2022-2023 рр.

 

п/п

Зміст  заходу

Термін виконання

Виконавці

1

2

3

4

1.

Передбачити у місцевому  бюджеті необхідні кошти на реалізацію заходів з попередження зростання захворюваності на ГКІ, ВГА та ускладнення епідситуації, у т.ч. на:

-ремонт та реконструкцію криниць, очищення та дезинфекцію, лабараторні дослідження  про якість та безпечнісь води;

  • проведення дезінфекції джерел водопостачання, дератизаційних, дезінсекційних робіт в загальноосвітніх закладах, закладах дошкільної освіти, об’єктах соціально-культурного призначення (фельдшерсько-акушерські пункти, будинки культури і інші);
  • придбання дезінфекційних засобів для проведення поточної дезінфекції в дитячих виховних, навчальних та лікувально-профілактичних закладах;
  •  проведення неспецифічної імуно- профілактики контактних осіб (при необхідності).

При формуванні місцевого бюджету, щороку

Вишевицька сільська ТГ

2.

Ліквідовувати несанкціоновані та стихійні ринки, звалища, забезпечувати благоустрій населених пунктів та їх регулярне прибирання від побутових відходів, дотримання графіків їх вивезення в спеціально-відведені для цих цілей місця.

Щороку постійно

Вишевицька сільська ТГ

Старостинські округи

3.

Привести у відповідність до вимог санітарного законодавства водозабірні споруди (тампонаж недіючих артезіанських свердловин, проведення постійної профілактичної дезінфекції шахтних колодязів громадського користування тощо), очищення від бруду тощо).

Протягом року

Вишевицька сільська ТГ

Старостинські округи

4.

Забезпечити підвіз води паспортизованим спеціалізованим автотранспортом у населені пункти, де вода не відповідає санітарним нормам або відсутня її регулярна подача на випадок надзвичайних ситуацій техногенно-екологічного характеру.

При необхідності та за епідпоказами

Вишевицька сільська ТГ, на договірних умовах із спеціалізованими підприємствами

5.

Забезпечити організацію та здійснення відомчого лабораторного контролю якості питної води, в т.ч. в дитячіх навчальних та виховних закладах, закладах громадського харчування, тощо у відповідності до Державних санітарних правил і норм  2.2.4 – 171 – 10 від 12 червня 2010 року № 400 „Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

Постійно

Вишевицька сільська ТГ

6.

Забезпечити проведення паспортизації громадських колодязів, розташованих на території Вишевицької сільської ради

Протягом року

Вишевицька сільська ТГ

7.

Затвердити план заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на 2022-2023 рік

За епідпоказами

КНП «Вишевицька  амбулаторія загальної практики  сімейної медицини»   

8.

Сприяти діяльності кабінетів щеплень при. КМП «Вишевицька  амбулаторія загальної практики  сімейної медицини»   

Постійно

КНП ««Вишевицька  амбулаторія загальної практики  сімейної медицини»   

9.

Сприяти проведенню цілеспрямованої санітарно-роз’яснювальної роботи та поширенню серед населення інформації з профілактики гострих кишкових інфекцій, вірусного гепатиту А, профілактики харчових отруєнь та виникнення спалахів інфекційних хвороб.

Постійно

КНП «Вишевицька  амбулаторія загальної практики  сімейної медицини»   

10.

Забезпечити умови для дотримання правил особистої гігієни для вихованців, учнів, та персоналу, функціонування внутрішніх санвузлів (при відсутності таких – сприяти їх відновленню чи встановленню), душових кімнат, створювати достатній запас дезінфікуючих, миючих засобів, достатню кількість кухонного столового посуду, прибирального інвентарю, в епідемічний сезон – забезпечити наявність антисептиків та дозаторів для  обробки рук.

Постійно

Соціально-гуманітарний відділ Вишевицької сільської ради,

директори дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, директори ліцеїв громади

11.

Запрошувати фахівців відділу державного  нагляду за дотриманням санітарного  законодавства Радомишльського районного  управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області, лікувально-профілактичних закладів на загальношкільні батьківські збори, відомчі наради керівників шкільних та дошкільних навчальних закладів для проведення санітарно-просвітницької роботи з питань профілактики гострих кишкових інфекцій, вірусного гепатиту А та харчових отруєнь.

Постійно

Соціально-гуманітарний відділ Вишевицької сільської ради,

директори дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, директори ліцеїв громади

12.

Використовувати для проведення дезінфекційних робіт дезінфекційні засоби, зареєстровані в Україні; забезпечити їх  постійний запас з метою своєчасного реагування на погіршення епідемічної ситуації з гострих кишкових інфекцій, вірусного гепатиту А та проведення комплексу профілактичних заходів.

Постійно

Соціально-гуманітарний відділ Вишевицької сільської ради,

директори дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, директори ліцеїв громади

13.

Усунути виявлені  Держпродспоживслужбою порушення вимог чинного санітарного законодавства.

В усановлений термін

Соціально-гуманітарний відділ Вишевицької сільської ради,

директори дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, директори ліцеїв громади

14.

Забезпечити проведення протиепідемічних та дезінфекційних заходів у лікувально-профілактичних закладах, з метою профілактики внутрішньо-лікарняних інфекцій.

Постійно

Керівник лікувально-профілактичних закладів

15.

Забезпечити систематичне інформування органів місцевого самоврядування про стан санітарної та епідемічної ситуації з конкретними пропозиціями щодо попередження епідемічних ускладнень.

Двічі на рік (1-2 півріччя ) та при ускладненні епідситуації

КНП

«Вишевицька  АЗПСМ»   

 

 

 

 

16.

Забезпечити в межах компетенції контроль за дотриманням протиепідемічного режиму в лікувально-профілактичних, дитячих, навчальних та інших закладах, інших об’єктах підвищеного епідемічного ризику незалежно від підпорядкування та форм власності щодо дотримання санітарних норм з питань організації харчування, водопостачання, каналізування, звернувши особливу увагу на наявність умов для виготовлення, зберігання та реалізації харчової сировини і продукції, забезпеченість придатною для вживання питною водою, миючими та дезінфікуючими засобами. Матеріали за результатами контролю за об’єктами нагляду для вжиття відповідних заходів, надавати до органів місцевого самоврядування

Постійно

Керівник лікувально-профілактичних закладів

Залучення представників Радомишльського ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській обл.

17.

Забезпечити вибіркове планове та за епідпоказами лабораторне дослідження води, у тому числі з відкритих водойм, громадських колодязів тощо та харчових продуктів на наявність збудників кишкових інфекцій,  вірусного гепатиту А.

Згідно з планами роботи та за епідпоказами

Вишевицька сільська ТГ

 

 

 

 

 

Секретар виконкому                                                               Світлана СИНЕЛЬНИК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь