A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Посадові інструкції №-- «Посадова інструкція першого заступника сільського голови»

Кількість переглядів: 1474
Скликання: VIIІ скликання
Сесія: Сільського голови
Тип документу: Посадові інструкції
Дата: 14.06.2021
Номер документу: --
Назва документу: Посадова інструкція першого заступника сільського голови
Прикріплені файли:
  1. Посадова інструкція першого заступника сільського голови (0.02 МБ)

                                                                                                  «ЗАТВЕРДЖУЮ»:          

                                                                                                  Сільський голова

                                                                                                 

                                                                                                  ______________ С.В. Гаврутенко

                                                                                                 «___»_____________2021 року

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ
першого заступника сільського голови

1. Загальні положення

1.1. Ця посадова інструкція визначає статус, функціональні обов’язки, права і відповідальність першого заступника сільського голови Вишевицької сільської ради.

1.2. Перший заступник сільського голови є посадовою особою місцевого самоврядування.

1.3. Перший заступник сільського голови  приймається на службу в органи місцевого самоврядування  за пропозицією сільського голови шляхом  затвердження  сільською радою на строк повноважень ради шляхом відкритого голосування і виконує свої обов’язки до затвердження заступника голови ради нового скликання, крім випадків передбачених чинним законодавством України. Звільняється з посади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також з підстав, передбачених  Кодексом законів про працю України, Законами України «Про боротьбу з корупцією», «Про службу в органах місцевого самоврядування». Перший заступник сільського голови ради може бути достроково звільнений з посади за рішенням ради, по результатах проведення голосування.

Питання про його звільнення може бути внесено на розгляд ради на вимогу сільського голови.

1.4. Перший заступник сільського голови   підпорядковуєтся безпосередньо сільському голові, а у випадках, передбачених  Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»- секретарю ради.

1.5. Перший заступник сільського голови  не може суміщати свою службову діяльність з іншою посадою, у тому числі на громадських засадах, займатися підприємницькою діяльністю, одержувати від цього прибуток, якщо інше передбачено законом.

1.6. Перший заступник сільського голови   в своїй роботі керується  Конституцією України, Законами України «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про  місцеве самоврядування в Україні», «Про боротьбу з корупцією», указами та розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями сесії та виконкому Вишевицької сільської ради, розпорядженнями сільського голови, іншими нормативно-правовими актами України, Правилами етичної поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та цією посадовою інструкцією.

2. Повноваження і функціональні обов’язки

Перший заступник сільського голови:

2.1. Забезпечує в межах наданих законом повноважень органам виконавчої влади та місцевого самоврядування на території Вишевицької сільської ради ТГ дотримання Конституції та Законів України, виконання актів Президента України та відповідних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

2.2. Дотримується вимог та обмежень, обумовлених Законами України «Про засади запобігання та протидії корупції» та «Про службу в органах місцевого самоврядування».

2.3. Організовує і контролює роботу виконавчого комітету та здійснює підготовку питань, що розглядаються на засіданнях виконкому, готує проекти рішень виконавчого комітету.

2.4. Забезпечує моніторинг та контроль за виконанням завдань, визначених за результатами засідань виконавчого комітету.

2.5. Забезпечує своєчасне виконання, а в випадках, що стосується його особисто виконує розпорядження сільського голови, рішення виконкому та сесії ради, приписи інших контролюючих організацій.

2.6. Організовує підготовку і внесення на розгляд виконавчого комітету ради проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишевицької сільської ради ТГ.

2.7. За дорученням сільського голови забезпечує розгляд депутатських запитів та

депутатських звернень, виступає в засобах масової інформації, дає інтерв’ю з питань, віднесених до власної компетенції, забезпечує прозорість у діяльності сільської ради.

2.8. В установленому законом порядку здійснює особистий прийом  громадян та забезпечує розгляд їх звернень.

2.9. Подає до державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ та організацій, громадян інформацію з питань, які входять до його компетенції.

2.10. Готує пропозиції щодо залучення іноземних інвестицій та міжнародної технічної допомоги для розвитку економічного потенціалу громади.

2.11. Організовує виконання повноважень виконавчого комітету сільської ради в сферах соціально-економічного та культурного розвитку, планування та обліку, освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту, охорони навколишнього природного середовища, соціального захисту населення, інвестиційної політики, зовнішньоекономічних зв’язків, адміністративно-теритріального устрою, забезпечує вирішення питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення в межах своїх повноважень.

2.12. Здійснює заходи з підвищення конкурентноспроможності громади у різних галузях економіки, сприяє формуванню іміджу в привабливості територій.

2.13. Забезпечує розгляд проектів планів підприємств і організацій, які належать до комунальної власності територіальної громади, внесення до них зауважень і пропозицій, здійснення контролю за їх виконанням; розміщення на договірних засадах замовлень на виробництво продукції, виконання робіт (послуг), необхідних для територіальної громади, на підприємствах, установах та організаціях.

2.14. Забезпечує попередній розгляд планів використання природних ресурсів місцевого значення на території громади.

2.15. Координує діяльність закладів освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту, оздоровчих закладів, які належать територіальній громаді, організацію їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення.

2.16. Здійснює контроль за додержанням природоохоронного законодавства, використанням  і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення.

2.17. Контролює вирішення питань надання соціальних послуг.

2.18. Забезпечує взаємодію сільської ради з політичними партіями та громадськими організаціями.

2.19. Відповідає за наповнення офіційного веб-сайту сільської ради, висвітлює інформацію, що стосується діяльності сільської ради.

2.20. Контролює діяльність загального відділу, соціально-гуманітарного відділу, обслуговуючого персоналу та інших структурних підрозділів відповідно до розподілу обов’язків між сільським головою та першим заступником сільського голови.

2.21. Контролює виконання працівниками ради та інших структурних підрозділів техніки безпеки та охорони праці, протипожежної та електричної безпеки, правил технічної експлуатації обладнання та мереж різного призначення.

2.22. Здійснює інші повноваження місцевого самоврядування, визначені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами, якщо вони не віднесені до виключних повноважень ради або не віднесені радою до компетенції її виконавчих органів.

3. Права

Перший заступник сільського голови  має право:

3.1.За дорученням сільського голови представляти раду в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях з питань, що належать до його компетенції.

3.2. Запрошувати і одержувати в установленому порядку від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від їх підпорядкування та форми власності, об’єднань громадян, окремих осіб матеріали та інформацію, необхідну для виконання  покладених на нього завдань.

3.3. Вступати у взаємостосунки з підрозділами інших установ і організацій для вирішення оперативних питань виробничої діяльності, що входить у функціональні обов’язки першого заступника.

3.4. На повагу особистої гідності, справедливе і шанобливе ставлення до себе з боку керівника, співробітників та громадян.

3.5. На оплату праці відповідно від посади, яку він займає, рангу, який йому присвоєно, якості, досвіду та стажу роботи, обсягу та якості виконання службових завдань.

3.6. На соціальний і правовий захист відповідно до його статусу.

3.7. На здорові, безпечні та належні для високопродуктивної роботи умови праці.

3.8. Систематично підвищувати професійну кваліфікацію, вивчати нове законодавство, практику його застосування, працюючи з фаховою та науковою літературою.

4. Кваліфікаційні вимоги

5.1. Вища освіта не нижче ступеня магістра, спеціаліста.

5.2. Вільне володіння державною мовою.

5. Перший заступник сільського голови   повинен знати:

6.1. Конституцію України, Закони України «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про  місцеве самоврядування в Україні», «Про боротьбу з корупцією», укази та розпорядження Президента України, постанови і розпорядження Кабінету Міністрів України, інші підзаконні нормативно-правові  акти України, Правила  етичної поведінки посадових осіб місцевого самоврядування.

6.2. Форми та методи роботи із засобами масової інформації.

6.3. Цілі і стратегію ради, її організаційно-господарську структуру, профіль, перспективи соціально-економічного розвитку; кадрову політику; пріоритети, порядок складання  і реалізації планів.

6.4. Економіку, організацію виробництва, праці і управління;

6.5. Основи цивільного; трудового, фінансового, господарського законодавства

6.6. Організацію процесу  взаємодії структурних підрозділів сільської ради, працівників;

6.7. Порядок фінансування витрат;

6.8. Порядок ведення  внутрішнього обліку і подачі звітності в рамках своїх функціональних обов’язків ;

6.9. Порядок ведення державних закупівель.

 

6. Відповідальність

Перший заступник сільського голови   несе відповідальність за:

4.1. Невиконання або неналежне виконання своїх посадових обов’язків згідно цієї інструкції в межах, визначених чинним трудовим законодавством України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування» тощо;

4.2. Результати і ефективність виробничої діяльності ради, підлеглих йому працівників;

4.3. Недостовірну інформацію про стан виконання планів, робіт ради;

4.4. Невиконання наказів, розпоряджень і доручень сільського голови;

4.5. Неприйняття  заходів по припиненню виявлених порушень правил техніки безпеки, протипожежним і іншим правилам, утворюючих загрозу діяльності ради, його працівникам;

4.6. Спричинення прямого матеріального збитку сільській раді, також як за дії ( або бездіяльність), що привели до такого матеріального збитку;

4.7. Правопорушення, вчинені в процесі своєї трудової діяльності в межах, визначених чинним  адміністративним, цивільним і кримінальним законодавством України;

4.8. Несе персональну відповідальність за збереження і нерозповсюдження наданої в його розпорядження службової інформації;

4.9. За невчасне надання відповідей на звернення  громадян та інших осіб, що передбачено Законом України „Про звернення громадян” .

7.  Взаємовідносини (зв’язки) за професією, посадою.

6.1. Перший заступник в межах своїх посадових обов’язків та прав взаємодіє:

— з керівниками всіх структурних підрозділів сільської ради;

— з усіма посадовими особами сільської ради.

 

Сільський голова                             _____________       Сергій ГАВРУТЕНКО

   Погоджено:

Юридичний відділ Вишевицької сільської ради

    Ця посадова інструкція може бути доповнена чи змінена. Функціональні обов’язки зазначені в цій посадовій інструкції та окремо не розробляються. Працівник в своїй роботі використовує копію цієї посадової інструкції.

Начальник юридичного відділу                                                    Оксана ВОЛГА

 

З інструкцією ознайомлений:                                                                                 

 

Перший заступник сільського голови        _____________   Владислав ЗАДЕРЕЙКО

                                                                                   (підпис) 

 «_____» ____________   2021р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядженням сільського голови                                                           

від  14.06.2021р. № 67-К

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь