A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Сніг і заметілі - це не лише радість, але й небезпека

Дата: 20.12.2017 21:36
Кількість переглядів: 850

З учорашнього дня наш край замітає снігом. З допомогою тракторів проводиться розчищання доріг, та, попри це,  з силою стихії впоратись не так просто. Та, якщо з дорогами все ж вдалося навести лад, то пішоходам приходиться не легко. Розчищення пішохідних зон лягає на плечі підприємств, установ, організацій усіх форм власності, котрі  відповідають за чистоту і санітарний стан біля власних та орендованих приміщень. 

Фото без опису

За прогнозами синоптиків на зміну снігопадам прийде відлига, а згодом знову засніжить.  Щоб уникнути травматичності та інших неприємностей на дорозі, рятувальники закликають без гострої необхідності не сідати за кермо, пильно стежити за швидкісним режимом, а також підготували ще ряд рекомендацій, як уберегтися від значних неприємностей у цей період.

Щорічно Міністерством охорони здоров'я реєструється сумна статистика травмувань, пов'язаних з ожеледдю, тому

  • Людям похилого віку краще в "слизькі дні" взагалі не виходити з будинку. Але якщо потреба змусила, не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або з шипом. Якщо у вас з собою торба, то вона повинна бути тільки такою, що можна носити через плече. Пам'ятайте, що дві третини травм люди старші 60 років одержують при падінні.
  • Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження - небезпечні для здоров'я.
  • Пам'ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без великих каблуків.
  • Підошви взуття можна зробити не таким слизьким, якщо натерти їх наждаковим папером перед виходом, або прикріпити його на підошву (хоча від води піщини наждакового паперу рано або пізно обсипаються);
  • Можна також намастити на підошву клей типу "Момент" та поставте взуття на пісок, після цього сміливо виходьте на вулицю.
  • Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву.
  • При порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах. А якщо й упадете, то таким чином  знизите висоту і, таким чином, падіння буде менш травматичним.
  • Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.
  • Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вилетіти на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.
  • Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та у ожеледицю. Пам'ятайте, що у ожеледицю значно збільшується гальмовий шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить як мінімум до каліцтв, а можливо і до загибелі.
  • Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми частіше всього важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало. У стані сп'яніння люди не так чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності.
  • Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини - терміново зверніться до лікаря, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.
  • Тримайтеся подалі від будинків - ближче до середини тротуару. Взимку, дуже велику небезпеку являють собою бурульки. Найбільшу небезпеку бурульки становлять у період танення льоду та снігу.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь