Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

17 травня - День вишиванки

Дата: 17.05.2018 10:19
Кількість переглядів: 579

Щорічно День вишиванки відзначають у третій четвер травня. Цього року свято припадає на 17 травня.  Незважаючи на те, що традиція прикрашати одяг вишивкою в українців з'явилася декілька століть тому, День вишиванки - досить молоде свято.

Фото без опису

Ідею такої патріотичної акції у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Леся Воронюк.

Дівчина разом з одногрупниками та іншими студентами обрали один день, щоб всім разом одягти вишиванки. З невеликої локальної ініціативи в наступні кілька років свято розрослось до всеукраїнського, а потім - і до світового рівня.

У День вишиванки - свято, присвячене українській національній культурі і традиціям - прийнято масово одягати вишиванку на роботу, навчання або просто на прогулянку. В цей день у різних містах України та світу проводять святкові акції, флешмоби, паради, виставки, фотосесії 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь