A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

У Житомирській облраді розглядають проект рішення про збільшення дотації за корів та заборону пальмової олії

Дата: 25.05.2018 07:37
Кількість переглядів: 499

Житомирська облрада хоче звернутися до прем’єр-міністра та Верховної Ради щодо встановлення державної дотації у розмірі 5 тис. грн на кожну дійну корову та заборони на законодавчому рівні використання пальмової олії в харчовій промисловості.

У Проекті рішення сесії із відповідним зверненням, яке підготував голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка в обласній раді Ігор Романський, йдеться: «На сьогодні розмір бюджетної дотації за утримання корів молочного, комбінованого і м’ясного напряму продуктивності має забезпечувати прибутковість ведення галузей молочного та м’ясного скотарства. Пропонуємо встановити державну дотацію у розмірі 5000 грн на кожну дійну корову, незалежно від того, де вона утримується – у фермерських господарствах чи у господарствах населення. Необхідно також на законодавчому рівні заборонити використання пальмової олії в харчовій промисловості та використання будь-яких наповнювачів у вмісті продукції, яка визнана натуральною».

 

Нагадаю, Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки передбачена спеціальна бюджетна дотація за приріст поголів’я корів молочного, м’ясного та комбінованого напрямів продуктивності.

«Спеціальна бюджетна дотація за приріст поголів’я корів власного відтворення надається підприємствам які на 1 січня поточного року утримували: сільськогосподарські підприємства – не менше, як 30 корів; фермерські господарства – не менше, як 10 корів. Дотація надається у розмірі 2000 гривень за кожну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо станом на 1 число місяця, що настає за звітним кварталом та 1 грудня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів станом на 1 січня поточного року», - інформує облдержадміністрація.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь