A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Майже 36 тисяч доз вакцин від кору, паротиту та краснухи зберігається у медичних закладах Житомирської області

Дата: 03.06.2018 17:40
Кількість переглядів: 499

Як повідомив начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я ОДА Сергій Березовський, у лікувально-профілактичних закладах Житомирщини знаходиться 28400 доз вакцин від кору, паротиту та краснухи. У резерві Бази спеціального медичного постачання зберігається ще 8500 доз вакцини ПРІОРИКС.

 

Фото без опису
За словами начальника відділу, на Житомирщині створена якісна матеріальна база для проведення ефективної імунізації дитячого населення проти кору. Адже з початку року від МОЗу область отримала 48000 доз вакцини ПРІОРИКС, якою проводиться щеплення від кору, паротиту та краснухи.
«На даний час залишки цієї вакцини в лікувально-профілактичних закладах складають 28400 доз. В резерві на «Базі спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради зберігається ще 8500 доз вакцини ПРІОРИКС. Тому закликаємо батьків дітей, які ще не вакциновані проти кору, звернутись до закладу охорони здоров’я за місцем проживання та отримати необхідне щеплення. Адже вакцинація – це єдиний спосіб вберегтись від кору», – наголошує Сергій Березовський.
Загалом за 5 місяців цього року вакцинацію проти кору, паротиту та краснухи отримали 10284 дітей, що складає 39,6% від підлягаючих щепленням. Ще 8211 дітей від 2 та 7 років з тих, які з різних причин не були вчасно вакциновані або ревакциновані, отримали щеплення.
«З початку року перше щеплення у віці 1 року отримали 3892 дитини, що складає 35,4% від підлягаючих щепленням (11005 дітей). Охоплено вакцинацією у віці 6 років 6392 дитини, або 43,2% (від 14912 дітей). Також в області активно проводиться вакцинація проти кору дітей вікових категорій старше 2 років та дітей старше 7 років, які з різних причин не були вчасно вакциновані або ревакциновані. Станом на 1 червня із 4980 дітей, які підлягали першому щепленню із порушенням «Календаря профілактичних щеплень» вакциновано 2315, що складає 46,5%. Із 8966 дітей від 7 років друге щеплення отримали 5896 осіб, або 65,8%», – зазначає Сергій Березовський.
Нагадаємо, що кір – це небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована людина, теж захворіють, якщо вони не були щеплені чи не перехворіли на кір. Зупинити спалах хвороби може тільки вакцинація, адже ліків від кору не існує.
Довідково: За інформацією ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» в області спостерігається середній рівень захворюваності на кір у порівнянні з іншими областями. Разом з тим, поступово збільшується кількість випадків захворювання. З початку року в області на кір захворіло 196 людей, з них 78 дітей та 118 дорослих. Частка дорослих в структурі захворюваності становить 60%.
Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь