Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Скільки коштує підготувати дитину до школи

Дата: 12.08.2018 07:59
Кількість переглядів: 472

Перше вересня – за неповний місяць, а шкільний товар уже є на полицях магазинів. Батьки школярів починають готуватися до навчального року та шукають оптимальні варіанти, як заощадити.

Фото без опису

Сума витрат на одну дитину прирівнюється до декількох мінімальних зарплат. Тому збирають кошти заздалегідь

Отже, вдягаємо дівчинку. Спідничка, сарафан – від 250 гривень, штани темного кольору – від 300 гривень, блузка – від 250 гривень, вишита сорочка – від 350 гривень, туфлі – від 300 гривень, кеди – 200 гривень.

Шкільний мінімум для школяра-хлопчика: шкільна форма – 600- 1200 гривень , сорочка – від 150 гривень, туфлі, кросівки – від 300 гривень.

За спортивні костюми для учнів та учениць потрібно віддати від 400 гривень, за джинси – від 350 до 700 гривень, рюкзак – від 300 до 1200 гривень.

Що маємо, підрахувавши? Щоб одягнути і взути дитину, потрібно кілька середньомісячних зарплат в еквіваленті на тисячі гривень.А ще додаємо витрати на гольфи, светри, колготи, банти, куртки, спідню білизну і, нарешті, шкільне приладдя.

Звичайно ж, можна відвідати розпродажі торішнього і позаторішнього шкільного одягу,який наполовину дешевший, і це дозволить значно заощадити. Окрім того, можна зберегти сімейний бюджет, скориставшись такими порадами:

Топ порад з економії

1. Варто скласти список покупок. Це 90% вашого успіху у протистоянні з маркетологами і гарантія не накупити зайвого й непотрібного, але барвистого. Тут же – підрахуйте приблизний бюджет і не беріть грошей більше.

І до списку, поданого вам вчителем – теж варто підійти зі здоровим глуздом. Вчителі трапляються різні. Наприклад, набір маркерів для дошок та фліпчартів вашому першокласнику в нагоді не стане.

2. Треба скептично ставитися до шкільних ярмарків – це знову ж таки пастки маркетологів. Так само як і "шкільні розпродажі". Звісно, це можливість придбати все в одному місці. Але зазвичай продавці спершу націнюють товар на 50%, а потім роблять вам "знижку" на красивих цінниках на 30%. Таким чином – ви переплатите 20%. 

3. Дуже зручно закуповувати канцелярію оптом, наприклад, через інтернет-магазини або оптові склади. Для цього скооперуйтесь зі знайомими батьками школярів. І заощадите, і заприятелюєте з новими людьми, і організаторсько-менеджерські якості потренуєте.

4. Бувалі батьки радять прискіпливо обирати для майбутнього школяра дві речі – пенал і рюкзак. Вони використовуються дитиною найбільше, тому мають бути міцними. Краще заплатити трохи більше і купити більш якісніші, ніж потім їх регулярно ремонтувати чи навіть купувати нові.

5. Не обирайте вже надто дешеві канцелярію та одяг. Китайці навчилися робити електроніку зі сміття, тому використати якісь токсичні сполуки для шкільного приладдя – теж запросто. Як мінімум – товар не повинен мати дивного запаху і не має лишати по собі ніяких слідів на руках.

6. Щодо шкільного приладдя, то на ринку шкільних товарів нині є пропозиція готових "наборів для першокласника". Наприклад, такий набір для дівчинки пропонують за ціною біля 700 гривень. Але його небезпека у чималій кількості зайвих речей, які у 1 класі дитині точно не знадобляться – коректор, блокнот для записів тощо.

7. Нема необхідності закуповувати по 100 зошитіві 15 ручок. Канцтовари працюватимуть і після 1 вересня. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь