Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

5 вересня — Міжнародний день благодійності.

Дата: 05.09.2018 10:35
Кількість переглядів: 1118

Бути благодійником простіше, ніж нам здається. Адже, маючи бажання, всі ми в певний час можемо інвестувати в допомогу тим, хто її потребує, один або кілька наших ресурсів - це час, знання й компетенції, кошти.

Світлина від Сенсорія / Sensoria.Міжнародний день благодійності був затверджений 17-го грудня 2012-го року на 58-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи Угорщини. 5 вересня було обрано не випадково. Це день, коли відійшла Мати Тереза, яка стала для всього світу символом милосердя. 1979 році калькутській черниці вручили Нобелівську премію миру за внесок у боротьбу з бідністю. Свято вперше було відзначено 2013 року, щоб актуалізувати внесок усіх благодійників та волонтерів у подолання сучасних проблем людства, таких як бідність, хвороби, неписьменність, тощо.

Цікаво, що саме наближення Міжнародного дня благодійності стимулювало початок кілька років тому одного з наймасовіших флешмобів, Ice Bucket Challenge. Кампанія набула популярності по всьому світі і в Україні завдяки соціальним мережам і залучила до благодійності тисячі людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь