A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Павло Дзюблик відвідав Вишевицьку громаду

Дата: 01.10.2018 08:20
Кількість переглядів: 444

На фоні позитивних змін, пов'язаних х децентралізацією, все ж усі міста та села нашої країїни стикаються і з безліччю труднощів. Саме про їх подолання, дізнатись про те, що турбує та до чого ми прагнемо, приїхав  з робочим візитом народний депутат України Павло Дзюблик з помічником Наталею Когут у Вишевицьку територіальну громаду 28 вересня. 

Фото без опису

Перш за все він зустрівся з колективом Іршанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Школа, яка раніше трималась лише завдяки рукам та підтримці батьків, за два роки з часу створення громади, може пишатися значними змінами. Виділені з бюджету кошти дозволили замінити у школі дах, та вже осо-ось завершити роботи у добудованому громадою спортзалі, з внутрішніми туалетами та душовими кімнатами. Депутат відвідав школу вперше, тож йому провели невеличку екскурсію школою.  Показали  клас, обладнаний згідно концепції "нової української школи" для сьогоднішніх першачків, а також нововідремонтваний, але поки не обладнаний клас фізики (сучасне спеціалізоване обладнання очікується). Попри досягнення є й болючі питання, які наразі вирішити самостійно нема можливості. Вчителі висловили прохання допомогти у заміні частини вікон на металопластикові, а також, при можливості облашувати спортивний майданчик на шкільному подвір'ї.

Пізніше Павло Дзюблик зустрівся з жителями громади, педагогічним колективом та працівниками Вишевицької сільської ради у навчальному опорному закладі Вишевицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Голова громади Сергій Гаврутенко розповів про досягнення школи та громади загалом. Наприклад у школі здійснено повну термомодернізацію навчального закладу: утеплено фасад, замінено покрівлю, встановлено металопластикові вікна, модернізовано систему опалення. Наразі очікується встановлення новітнього твердопаливного котла. Окрім того у школі обладнано сучасний кабінет хіміїї, працює   лінгафонний кабінет для вивчення іноземної мови, у класі Інформаційних технологій - сучасні комп'ютери з усім необхідним програмним забезпеченням. "Ми розуміємо, що Наші діти - це наше майбутнє. Тому усі сили ми намагаємось вкладати у їх розвиток. Ну а заходи з енергозбереження – це не лише комфортні умови для дітей, а й економія коштів, які ми пізніше зможемо вкласти в розвиток громади" - сказав Сергій Гаврутенко. "Однією з нагальних проблем для громади, яку, наразі, ми не можемо вирішити, є аварійність будинку культури. Він використовується як для надання культурно-просвітницьких послуг населенню громади,так і для проведення загальних заходів,зборів, залучення художніх колективів для виступів перед населенням.

Та найболючіша проблема громади - це дороги. Головна "артерія" десятки років розбивалась перевантаженими  лісовозами, а з виборами, піклування про стан дороги, положили на плечі маленької громади. Дорога обласного значення, попри постійні звернення, залишається осторонь. Цього року найбільші ями почали все ж латати, попри обіцянку більш ефективного ремонту. Народний депутат проконсультував Сергія Гаврутенка, як можна діяти в питаннях ремонту доріг, а також пообіцяв підтримку і допомогу.

В ході зустрічей відбулися робочі консультації з владою села, директором БК с.Вишевичі, дирекцією шкіл та активом громади. Усі звернення були занотовані.

Приємно, коли народний обранець переймається життям свого виборчого округу. Тож чекаємо знову у Вишевицькій громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь