A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

РОЗПОЧИНАЄ РОБОТУ НОВИЙ ОРГАН ПЕРЕВІРКИ ЯКОСТІ ОСВІТИ

Дата: 20.11.2018 11:49
Кількість переглядів: 415

В усіх регіонах України створять територіальні органи, які відповідатимуть за дотримання якості освіти та якості освітньої діяльності.  Новий орган називатиметься Державна служба якості освіти України, йдеться у рішенні Кабінету міністрів від 7 листопада.

Фото без опису

До кінця року розпочнуть набирати спеціалістів, які будуть допомагати школам у побудові та покращенні якості освіти у школах. Серед їхніх завдань: інституційний аудит шкіл, надання рекомендацій щодо організації та функціонування їхньої роботи, експертиза та затвердження нетипових освітніх програм, акредитація неурядових організацій незалежно оцінюватимуть якість освіти і діяльності шкіл.

У рішенні Кабміну зазначається, що утворення нової служби дозволить закласти основу для формування і розвитку зовнішньої системи забезпечення якості освіти, реалізації прав та інтересів учнів, шкіл та держави в цілому.

Нагадаємо, що в рамках реформи Нової української школи ліквідували атестацію та державний нагляд за діяльністю закладів освіти. Натомість, ввели новий інструмент зовнішньої системи забезпечення якості – інституційний аудит, який і повинна здійснювати Державна служба якості освіти.

Експертка з освітньої реформи проекту "Медіашкола з Децентралізації. Курс-ІІ", який реалізує Центр Ейдос за підтримки програми U-Lead  Лілія Боровець говорить, що це кардинально новий підхід оцінювання якості освіти в навчальних закладах.

"Це новий підхід та альтернатива застарілим перевіркам навчальних закладів. Державна служба якості освіти буде помічником та радником, щоб покращити весь у цілому процес надання освітніх послуг, реагувати на проблемні питання шкіл", - підкреслила Лілія Боровець.

Інститут аналітики та адвокації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь