A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

В УКРАЇНІ З’ЯВИТЬСЯ НАЦІОНАЛЬНА ПСИХОЛОГІЧНА СЛУЖБА ПІДТРИМКИ

Дата: 22.11.2018 19:58
Кількість переглядів: 489

В Україні з’явиться національна служба підтримки, куди кожен українець в момент особистої кризи зможе звернутися за допомогою. Про це заявила в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй офіційній Facebook-сторінці за результатами зустрічі в Сіднеї з Колманом О'Дрісколлом - гендиректором єдиної гарячої лінії психологічної підтримки та протидії самогубствам в Австралії "Lifeline Australia".

"Плануємо створення "Лінії життя" і в Україні. Це буде загальнонаціональна служба підтримки, куди кожен українець в момент особистої кризи зможе звернутися за допомогою. Важливо, щоби це була єдина всеукраїнська лінія, яка об’єднає зусилля багатьох фахівців, організацій, використовуючи досвід того, що вже напрацьовано в Україні та світі", - зауважила Уляна Супрун.

За її словами, українська "гаряча лінія" має враховувати досвід Австралії, де діє "Lifeline Australia" - лінія допомоги, яка щороку надає психологічну підтримку понад 1 мільйону австралійців. Нині там працюють близько 40 центрів, які охоплюють 60 населених пунктів по всій країні.

"Кожен може отримати психологічну допомогу в будь-який час, адже лінія працює в режимі 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік, дзвінки безкоштовні та повністю анонімні... В Австралії завдяки роботі національної гарячої лінії вдається рятувати 50 тисяч життів щороку. Впевнена, що створення єдиної гарячої лінії в Україні допоможе врятувати життя багатьом українцям", - додала Уляна Супрун.

Експерт з медичної реформи проекту “Медіашкола з Децентралізації. Курс-ІІ”, який реалізує Центр Ейдос за підтримки програми U-Lead Євгеній Гончар розповідає, що в Україні довгий час проблема психологічної допомоги не сприймалася всерйоз на державному рівні.

"Звісно ми мали спеціалізовані психіатричні заклади, які мали працювати вже на останніх стадіях психологічних проблем. Проте, якщо ми говоримо, що нова медицина основною метрою має нести функцію профілактики, то нова гаряча лінія зможе долати і попереджувати більшість психологічних розладів на ранніх стадіях", - підкреслив Євгеній Гончар.

За словами Уляни Супрун, відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Україною та Австралією, аби максимально прискорити процес імплементації такої практики в нашій країні. Він передбачає переклад протоколів надання психологічної допомоги, які використовують фахівці австралійської служби.

За матеріалами центру "Ейдос"

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь