A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

В Україні стартував конкурс учнівських фото та відеоробіт «Безпечна країна»

Дата: 17.05.2019 11:07
Кількість переглядів: 6115

В Україні стартував конкурс учнівських фото та відеоробіт «Безпечна країна». Про це йшлося сьогодні, 6 травня 2019 року, під час відкриття 5-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху.

Конкурс проходитиме за двома темами:

  • Молодь за безпеку дорожнього руху
  • Протидія булінгу (цькуванню) в закладах освіти

«Ми маємо сумну статистику – 2018 року в дорожньо-транспортних пригодах загалом загинуло 176 дітей. З них 12 самі спровокували аварії. Щодо цькування, то понад 37% дітей ставали жертвами образ, знущань та принижень інших підлітків. Кожен з нас повинен розуміти, що виховання здійснюється передусім через власний приклад – приклад, який показують батьки, вчителі та інші громадяни. Тобто, безпека дітей – це наша спільна справа. І ми сподіваємося, що через цей конкурс, через фото та відео, які надсилатиме молодь, зможемо краще достукатися до сердець інших дітей. Тому я маю велику надію на активність учнів та безліч робіт», – зазначив під час відкриття заходу перший заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Строк подання робіт – до 18 жовтня 2019 року. Долучитися можуть учні та вихованці закладів освіти – як індивідуально, так і колективно. Вікових обмежень щодо участі в конкурсі немає.

Докладніше ознайомитися з умовами змагань можна за посиланням.

Фінал конкурсу та визначення переможців відбудеться у листопаді 2019 року. Автори найкращий робіт отримають цінні призи.

З кращих фоторобіт створять виставку. Окрім цього, найбільш успішні фото та відео використають для соціальної реклами на телебаченні та в Інтернеті.

Конкурс проходить у межах однойменного соціального проекту «Безпечна країна». Він спрямований на те, щоб запобігти проявам усіх видів насильства та травматизму в закладах освіти, на дорозі, а також привернути увагу суспільства до цих проблем.

Засновниками проекту є Міністерство освіти і науки, Мінінформполітики та Міжнародний Благодійний Фонд «Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод». Відповідний меморандум було підписано 12 квітня 2019 року.

 

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь