A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Вишевицька об’єднана територіальна громада на Житомирщині стала учасницею молодіжного руху «Компостування у громадах – молодь діє!»

Дата: 15.04.2021 21:38
Кількість переглядів: 607

Фото без опису

Вишевицька об’єднана територіальна громада на Житомирщині стала учасницею молодіжного руху «Компостування у громадах – молодь діє!» за підтримки проекту ПМГ ПРООН-ГЕФ у співпраці з науковцями та експертами Поліського національного університету.

В рамках ініціативи було встановлено три компостних контейнери з технологією вермикомпостування органічних відходів у КУ Вишевицької сільської ради «Вишевицький ліцей» (с. Вишевичі) та у двох домогосподарствах с. Веприн.

Учні Вишевицького ліцею та активні члени громади с. Веприн отримали новий досвід щодо компостування органічних відходів за допомогою вермибіоти (черв’яків) та й відразу почали наповнювати свої компостери органічними рештками. Адже спалювання сухої рослинності щорічно завдає шкоди навколишньому природному середовищі та здоров’ю людини. Така технологія вермикомпостування дозволить в трьохмісячний термін отримати цінне екологічне добриво – біогумус, що може бути використане для покращення родючості грунту, вирощування розсади, підживлення сільськогосподарських та ягідних культур, плодових дерев, кущів тощо.

Пані Наталія та пані Лідія, мешканки с. Веприн, зазначили, що їх мрією є вирощування та споживання екологічно-безпечної овочево-ягідної продукції, яка б не завдавала шкоди не лише довкіллю, але й здоров’ю людини, оскільки українська земля дуже родюча і не має страждати від необґрунтованої діяльності людини.

Тому, щоб мрія стала реальністю вони будуть використовувати, отриманий біогумус, шляхом вермикомпостування, для покращення родючості ґрунту, а своєю діяльністю демонструвати односельчанам прості та доступні екологічні прийоми культури землі.

Дуже приємно, що молодь та жінки Вишевицької громади є екологічно свідомими та готові спрямовувати свою діяльність на протидію змін клімату, вирішувати проблему спалювання сухостою на луках, полях, в домогосподарствах і тим самим зменшувати негативний вплив на здоров’я людини, раціонально використовувати органічні відходи, шляхом

впровадження методу вермикомпостування в спеціальних дерев’яних контейнерах з можливістю отримання біогумусу. До того ж кожен охочий зможе займатися таким процесом як «вермикультивуванням» або розведенням черв’яків, що дозволить збільшити площі компостування або отримати додатковий економічний дохід.

Будемо сподіватися, що рух «Компостування у громадах – молодь діє!» буде й надалі поширюватися в усіх куточках України з метою підтримки екологічно-дружніх ініціатив як на національному, так і на міжнародному рівнях 

Зелена Житомирщина

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь