A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Дитячі образи довжиною у життя

Дата: 18.05.2021 17:13
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

Дитячі образи довжиною у життя

Неувага

Одна з причин дитячої образи - це недолік або відсутність уваги до дитини, її успіхів і здобутків з боку близьких. Дитина живе емоціями, для неї важливі схвалення і похвала. Вона не розуміє, що мама зайнята, а тато втомився після роботи. Вона розуміє, що раз не звертають уваги, значить, не люблять. Старша дитина може ображатися на однолітків, якщо вони не приймають її в свою компанію, як би не помічаючи її. Результатом таких образ може бути зниження самооцінки і формування комплексу - «я нікому не потрібен».

Неповага

Батьки часто жартують над своєю дитиною, даючи її, як їм здається, кумедні прізвиська. Для дівчинки підліткового віку буде прикро, якщо тато з любов'ю скаже: «Ти моя Пампушка!». Дівчинка старається, допомагає мамі, а мама незадоволена - нечупара і недотепа! І прикро, і допомагати більше не хочеться. Дуже часто батьки просто ображають свою дитину в запалі сварки. А сказане слово дуже сильно ранить, особливо незміцнілу дитячу душу. Якщо ви за щось лаєте дитину, робіть це так, щоб він відчувала свою провину, а не образу (якщо, звичайно, вона дійсно винна), що не принижуйте її. Не забувайте, що ваша дитина теж особистість, а не ваша власність, з якої можна робити все, що завгодно.

Заборони

Вони неминуче присутні в житті кожної дитини. Заборона може бути пов'язаною з безпекою дитини - не можна кататися з цієї дерев'яної гірки, вона зламана. Не можна багато солодкого, це шкідливо. Дитина цього не розуміє, а розуміє тільки те, що вона не може отримати бажане і ображається. Для дитини, яка звикла отримувати все, важко буде пережити відмову в чому-небудь - не купили чергову іграшку, не дозволили допізна дивитися телевізор і т.п. Не виправдалися очікування теж причина для дитячої образи.

Несправедливість

Несправедливе покарання, несправедливі докори ... Навіть дорослі реагують на це болісно, чи треба говорити, що для дитини - це привід для глибокої образи. Увага до успіхів інших дітей і байдужість до досягнень власної дитини - подивися, як Мишко добре намалював ялинку! І ні слова про те, як це зробила власна дитина. Буває, коли в родині двоє дітей, похвала одному з них дістається частіше. Звідси висновок - мене люблять менше.

Обмануті очікування

Дуже часто ми даємо дітям обіцянки - разом піти в кіно або басейн, покататися на лижах, купити щось, про що дитина давно мріє. І не завжди у нас виходить їх стримати. Іноді в силу об'єктивних причин, наприклад, непередбачених обставин. Але дитина не розуміє цих самих обставин, вона ще маленька і їй важко пояснити, що скінчилися гроші, або тато раптово виїхав у відрядження або мама захворіла. В результаті дитина ображена - обіцяли і не зробили. Якщо ви бачите, що дитина образився, не залишайте її наодинці з цим почуттям. Постарайтеся разом з нею розібратися в причинах образи і купірувати її наслідки.

За матеріалами:https://www.facebook.com/groups/2717662251878916


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь