A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

«Велике будівництво» на Житомирщині: у Коростишеві урочисто відкрили сучасне приймальне відділення лікарні

Дата: 07.06.2021 18:20
Кількість переглядів: 284

Сьогодні, 7 червня,  голова  Житомирської  РДА Юрій Денисовець спільно з першим заступником голови Житомирської ОДА Наталією Остапченко, народними депутатами України Тетяною Грищенко та Арсенієм Пушкаренком взяв участь в урочистому відкритті сучасного приймального відділення Коростишівської лікарні ім. Д.І. Потєхіна.

Це другий із семи таких об’єктів на Житомирщині, збудований і зданий в експлуатацію в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Капітальна реконструкція відділення екстреної медичної допомоги тривала майже півроку. Підрядники не тільки осучаснили старе приміщення лікарні площею 136 кв.м, а й добудували нове ще на понад 50 кв.м. Загалом після виконаних ремонтно-будівельних робіт площа приймального відділення стала на 644 кв.м більшою, ніж попередня.

Загальна вартість виконаних робіт  склала  11133,295 тис. грн, з них 7925,929 тис. грн було профінансовано за рахунок субвенції з державного бюджету, решта 3208,000 тис. грн – кошти місцевого бюджету.

Завдяки побудованому двосторонньому пандусу особи з обмеженими фізичними можливостями матимуть безперешкодний доступ до відділення.   А оскільки  тепер в одному місці сконцентрована вся необхідна діагностика, пацієнт може одразу пройти всебічне обстеження та отримати призначення для лікування.

Тут встановлено сучасне медичне обладнання – комп’ютерний томограф, апарат УЗД, три апарати штучної вентиляції легень, рентгенівський апарат на загальну суму 19257,49 тис. грн; забезпечено оперативну доставку пацієнтів з відділення невідкладної медичної допомоги до інших відділень лікарні.

Як  один із опорних закладів охорони здоров’я, Коростишівська центральна районна лікарня здатна обслуговувати понад 90 тисяч населення Житомирського району та прилеглих територій.

Нагадаємо, що відповідно до  Програми Президента «Велике будівництво», у Житомирській області продовжується розбудова соціальної інфраструктури. Так, у с. Слободище Бердичівського району триває реконструкція закладу дошкільної освіти з впровадженням нового освітнього простору, у Житомирі – НВК №32, в с. Станишівка –  ДНЗ «Малятко».  Продовжуються роботи з реконструкції та будівництва дитячого відділення протитуберкульозного диспансера в смт Гуйва.

За матеріалами:http://zhytomyr-rda.gov.ua/velyke-budivnytstvo-na-zhytomyrshchyni-u-korostyshevi-urochysto-vidkryly-suchasne-pryjmalne-viddilennia-likarni/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь