A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Володимир Федоренко на офіційній зустрічі Делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи

Дата: 09.06.2021 20:32
Кількість переглядів: 401

В Офісі Президента відбулась офіційна зустріч Делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Участь у заході взяв голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, який входить до складу заступників представників України в Палаті регіонів Конгресу та є членом Комітету поточних справ.

Склад делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021-2026 роки було затверджено Указом Президента України №54/2021 від 10 лютого 2021 року.

Національна делегація України у Конгресі складається з 12 представників України (по 6 у Палаті місцевих рад та Палаті регіонів) та 12 їх заступників.

Під час зустрічі учасники підвели короткий підсумок діяльності Делегації та окреслили плани на другу частину 40-ї сесії Конгресу, яка відбудеться 15-17 червня 2021 року.

Також мова йшла про координацію співпраці між Конгресом і ПАРЄ. Зокрема члени Делегації обговорили плани на третю літню частину сесії ПАРЄ 2021 року (21-24 червня).

Також під час зустрічі говорили про активний проєкт Ради Європи в Україні та роль молодіжних делегатів у Конгресі Ради Європи.

«Я щиро вдячний Президенту України Володимиру Зеленському, який своїм Указом включив мене до складу делегації України в Конгресі. Для мене це велика честь і ще більша відповідальність. Це відкриває великі можливості для розвитку місцевого самоврядування, адже разом з представниками Конгресу, дипломатами і парламентарями ми будемо вирішувати багато важливих питань», - зазначив під час виступу Володимир Федоренко.

Наразі в Україні майже 20 активних проєктів Ради Європи, серед яких децентралізація, підтримка прозорості виборів, захист національних меншин, боротьба з насильством щодо дітей та молодь за демократію.

«За останні 30 років Житомирщина, разом із всією Україною, пройшла великий шлях реформ. Серед останніх і найуспішніших, на моє особисте переконання, реформа децентралізації, яка дозволила оптимізувати органи місцевого самоврядування у менш кількісний та більш якісний склад.  Важливо, що реформа децентралізації в Україні відповідає принципам Хартії, а Житомирська область з самого початку реформи незмінно очолювала загальний рейтинг областей щодо формування спроможних громад. Сьогодні ми маємо 66 територіальних громад, 56% з яких мають високий рівень спроможності», - додав голова обласної ради.

У рамках виконання своїх статутних функцій Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи  здійснює моніторинг виконання державами-членами РЄ Європейської хартії місцевого самоврядування, а також спостереження за місцевими й регіональними виборами у цих країнах. Ці два напрями є основними у співпраці КМРЄ з Україною та обумовлюють зміст й тональність розгляду пов’язаних з Україною питань у рамках цього консультативного органу Ради Європи.

Зокрема, у Конгресі переконані, що завдяки реформі децентралізації, видний прогрес України у відповідності принципам Хартії. Україні рекомендують продовжити реформу децентралізації через перегляд Конституції задля встановлення чітких меж повноважень різних рівнів урядування та фінансової автономності місцевих урядів.

Нагадаємо, вчора Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко та голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечко взяли участь у засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Захід відбувся у місті Дніпро за участі глави держави Володимира Зеленського.

Фото без опису

Житомирська обласна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь