A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Вакцинація проти COVID-19: понад пів мільйона українців щепилися безпечною та ефективною вакциною CoronaVac

Дата: 30.06.2021 14:41
Кількість переглядів: 324

Станом на 29 червня Україна отримала вже 1 913 316 доз CoronaVac/Sinovac Biotech. Вже понад 550 тис. українців вакцинувалися безпечною та ефективною вакциною CoronaVac, яка запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Серед пріоритетних категорій, які щеплюють цією вакциною, — освітяни, які проводили ЗНО, маломобільне населення, олімпійці та паралімпійці, працівників безпекового сектору та  критичної інфраструктури, працівники санаторно-курортних закладів, спортсмени та ін. Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін разом із пріоритетними групами щепився вакциною CoronaVac.

З 05 червня у центрах масової вакцинації щеплюються від COVID-19 всіх охочі, які зареєструвалисz в додатку чи на сайті “Дії”.

Вакцина CoronaVac — це інактивована вакцина, вона містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

Вакцина CoronaVac двохдозна. Рекомендований інтервал між введеннями – 28 днів. Це технологія, яка розроблена кілька десятків років тому. Схоже працюють деякі вакцини проти поліомієліту та грипу.

Вакцина ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Згідно з тимчасовими рекомендаціями Стратегічної консультативної групи експертів (SAGE?) від 24.05.2021, після щеплення двома дозами вакцина має ефективність 51% у запобіганні симптоматичних захворювань, на 100% запобігає тяжкому перебігу COVID-19 та госпіталізації. Проміжні дані досліджень в Індонезії та Туреччині, показали ефективність вакцини проти симптоматичних захворювань відповідно в 65,3% та 83,5%.

01 червня 2021 року вакцина схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

Вакцину легко зберігати. Вона випускається в однодозних флаконах. Температура зберігання +2 – +8?, препарат не вимагає особливих умов холодового ланцюга. Термін придатності – 24 місяці.

Довідково. Вакцину CoronaVac виробляє Синовак Біотек/Sinovac Biotech – це китайська біофармацевтична компанія, яка вже 22 роки розробляє та виробляє вакцини, які захищають від інфекційних захворювань.

За час існування, компанія захистила мільйони людей. Щороку вони виробляють до 500 млн вакцин. Наприклад, проти ентеровірусу, універсального пандемічного грипу, японського енцефаліту і сказу в людей.

Саме компанія Sinovac розробила й вивела на ринок вакцини проти гепатиту А та В, вірусів грипу, паротиту. Вакцина проти гепатиту А є прекваліфікованою Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Вакцини виробництва Sinovac схвалені в 34 країнах світу.

Джерело: zhytomyr-rda


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь