A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Мінцифри допоможе громадам стати цифровими за допомогою освітнього курсу

Дата: 12.07.2021 15:27
Кількість переглядів: 291

Фото без опису

Міністерство цифрової трансформації України та ГО SocialBoost, у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), розробили новий освітній курс «Як громаді стати цифровою».

Безкоштовно пройти навчання можна на порталі Дія.Цифрова освіта.

Особливості курсу:

Курс пропонує практичні рекомендації та інструменти цифровізації на рівні територіальної громади. Учасники навчання зможуть дізнатися, з чого розпочинається цифрова громада; як створити вебсайт; що таке брендинг; як контент (фото, тексти, презентації) впливає на цифровий імідж; як громаді налагодити зв’язок із цільовими аудиторіями через соцмережі; що таке цифрова партиципація; із чого розпочати стратегію цифровізації та зробити перші кроки у запровадженні кібербезпеки.

8 серій тривалістю 6-9 хвилин.

Курс призначений для державних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Після навчання учасники отримають сертифікат із кредитом обсягом 0,2 ЄКТС.

Проглянути курс можна з українськими субтитрами для людей з порушеннями слуху.

Під час презентації заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан висловила сподівання, що курс допоможе громадам здійснити цифрову трансформацію і створити власні історії успіху впровадження електронних інструментів та інноваційних технологій.

Вадим Бортник, директор Директорату регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації: «Все, що Міністерство робить в напрямі цифровізації громад, робиться для того, щоб сервіси і послуги стали зручнішими, щоб управління громадою було більш ефективним і рішення приймалися на основі даних. У нас є спеціальний підрозділ, який 24/7 допомагає громадам стати на цей шлях».

Керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл: «Ми працюємо зі 100 громадами в 10 областях. Ми надаємо технічну і матеріальну підтримку та розуміємо, що цифровізація — це невід’ємна частина стратегічного і фінансового планування, управління активами та місцевого економічному розвитку».

Співзасновник та виконавчий директор SocialBoost Віктор Гурський: «Цифровий потенціал громад недооцінений. Адже сьогодні, завдяки технологіям, цифровізація більше не є прерогативою великих і заможних міст, а запустити процеси цифровізації можна, маючи лише один комп’ютер, одного менеджера і без участі жодного інженера». 

Заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Дудченко: «У межах програми Уряду на 2021-2023 роки передбачається розбудова інституційної спроможності громад. Ми приділяємо багато уваги створенню регіональних стратегій розвитку і програм на 2021-2023 роки, в яких будуть, зокрема, проекти з цифровізації».

Ведучим серіалу виступив український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий, засновник соціального проекту CultFood Євген Клопотенко. «Треба вміти використовувати діджитал-інструменти, щоб ставати сучасними, заробляти більше і робити краще для своєї громади. Якщо ви почнете використовувати діджитал-інструменти, то вже за декілька років ваша громада стане однією з найкращих в Україні», — підкреслив Євген Клопотенко.

Джерело: https://oda.zht.gov.ua/news/mintsyfry-dopomozhe-gromadam-staty-tsyfrovymy-za-dopomogoyu-osvitnogo-kursu/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь