A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Віктор Градівський: Громади Житомирщини отримають технічне забезпечення для організованого навчального процесу

Дата: 14.07.2021 19:49
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

Сьогодні, 14 липня, під головуванням заступника Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького пройшло онлайн-засідання щодо використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти.

Від Житомирської облдержадміністрації до наради долучилися заступник голови ОДА Віктор Градівський та керівники профільних структурних підрозділів.

Головна мета засідання – роз’яснення питань щодо придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

Визначена наступна пріоритетність в отриманні ноутбуків:

1) заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти не менш як 250 осіб та опорні заклади з кількістю здобувачів освіти (без урахування їх кількості у філіях) не менш як 200 осіб;

2) заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти не менш як 100 осіб;

3) інші заклади загальної середньої освіти.

Відповідно до поданих територіальними громадами листів, потреба у забезпеченні закладів та установ освіти Житомирської області ноутбуками складає 5798 шт., з яких:

1 пріоритет – 2186 шт;

2 пріоритет – 1451 шт;

3 пріоритет – 1454 шт.

Із 66 територіальних громад області 59 зможуть придбати ноутбуки на умовах співфінансування в розмірі 30%. 7 громад не мають можливості отримати ноутбуки через вимоги Порядку, який визначає черговість отримання.

Субвенція виділена в сумі 32 662 900,00 грн та сума співфінансування в розмірі 30% становить 13 998 000,00 грн.

Кількість ноутбуків, які можливо придбати за рахунок субвенції, становить 2328 шт., з яких: 1 пріоритет – 1946 шт., 2 пріоритет – 382 шт., 3 пріоритет – не входить.

Довідково. Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 403.

Орієнтовна розрахункова вартість одного ноутбука, що визначена листом роз’ясненням МОН України та МЦТ України № 1/11-4216/1/06-1-6282 від 10.06.2021, становить 20 040,00 грн.

Джерело: https://oda.zht.gov.ua/news/viktor-gradivskyj-gromady-zhytomyrshhyny-otrymayut-tehnichne-zabezpechennya-dlya-organizovanogo-navchalnogo-protsesu/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь