Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

АМУ просить спростити закупівлю соціальних товарів для громад

Дата: 15.07.2021 23:00
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

На розгляді Верховної Ради України знаходиться проєкт Закону України про внесення змін до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо спрощення організації та проведення процедур закупівель сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами №5289.

«У проєкті пропонується дозволити здійснювати закупівлі без застосування порядку проведення спрощених закупівель, встановленого цим Законом зокрема, органам місцевого самоврядування з обов’язковим оприлюдненням в електронній системі закупівель звіту про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, а також у разі закупівлі харчових продуктів, паливно-мастильних матеріалів, природного газу та електричної енергії, малоцінних або швидкозношуваних товарів для закладів охорони здоров’я або закладів освіти комунальної форми власності; послуг з підвезення здобувачів освіти до закладу освіти і у зворотному напрямку; проектно-кошторисної документації», - зазначає виконавча директорка Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська.

Асоціація міст України закликає Верховну Раду України прийняти в першому читанні за основу проєкт Закону України про внесення змін до статті 3 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо спрощення організації та проведення процедур закупівель сільськими, селищними радами, міськими територіальними громадами №5289.

Законопроект, у разі його прийняття, усуне перешкоди в оперативному виконанні функцій органів місцевого самоврядування щодо задоволення потреб громадян в отриманні життєво необхідних послуг, у тому числі в сфері охорони здоров’я та освіти.

Джерело: https://auc.org.ua/novyna/amu-zaklykaye-parlament-uhvalyty-zakonoproyekt-5289-shchodo-sproshchennya-organizaciyi-ta

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь