A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

У Малині відкрили сучасний Центр культури і дозвілля

Дата: 22.07.2021 18:45
Кількість переглядів: 304

Фото без опису

Перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко взяв участь в урочистому відкритті Малинського КЗ «Центр культури і дозвілля».

Разом із головою обласної державної адміністрації Віталієм Бунечком вони привітали всіх присутніх із довгоочікуваною подією у житті Малинської громади.

«Реалізація цього проєкту має дуже важливе значення, адже це дозволило не лише створити комфортні умови праці для працівників та відвідувачів закладу, а й сприятливі умови для розвитку й виховання культури особистості. Крім того Центр культури і дозвілля має стратегічне значення для  розвитку  туристичної інфраструктури, а створення  історико-етнографічного музею дозволить підняти зацікавленість молоді до вивчення історії, звичаїв та традицій. Всі ці фактори у сукупності мають досить позитивний соціальний вплив, адже заохочують молодь до проживання в громаді. А так як наша молодь – це і є рушійна сила прогресу, Малинська громада продовжить розвиватися, вдосконалюватися і ставати ще більш комфортною для життя, праці та відпочинку», - сказав Олег Дзюбенко.

Малинський КЗ «Центр культури і дозвілля» це пам'ятка архітектури місцевого значення. У 2018 році він став об'єктом капітального ремонту, який фінансувався ДФРР спільно з Малинською РДА. Будівля перебувала в аварійному стані: постійно протікав дах, через вологість зовні з фасаду відпадала плитка, застаріла система опалення, а мереж водопостачання та водовідведення взагалі не було передбачено будівельним проєктом.

Для осучаснення будинку культури та належного проведення заходів із наданням якісних  культурних послуг населенню, створення комфортних умов для глядачів у будівлі було замінено дах, проведено  комплексне утеплення,  капітальний ремонт внутрішніх приміщень, інженерних мереж, ремонт сцени, проведено водопостачання та водовідведення, добудовано санвузли, протипожежні заходи, благоустрій тощо.  

Загальна вартість проєкту склала понад 30 млн грн.

Довідково.

Протягом усіх років свого існування, починаючи з 1939 року, заклад культури був і залишається методичним центром культурно-мистецького життя району, міста, і на сьогоднішній день – Малинської територіальної громади. Працівники Центру культури і дозвілля втілюють у життя заплановані заходи щодо організації дозвілля жителів громади, проведення культурно-розважальних заходів, релігійних та державних свят згідно річних планів роботи.

При районному Будинку культури діють наступні колективи: народний фольклорний  ансамбль «Ойдаграй», народний  хор працівників культури «Серпанок», народний хор  «Ветеран»,  народний  фольклорно – етнографічний  колектив «Дібрівчанка», зразковий дитячий  хореографічний колектив «Скайленд». Крім того,  на базі районного будинку культури  функціонує народний  духовий оркестр «Малин», неодноразовий  переможець обласних конкурсів.

Джерело: https://zt.gov.ua/index.php/news/17541



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь