A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Житомирська область має майже 200 млн грн залишків освітньої субвенції, найбільше – в бюджеті Малинської ТГ

Дата: 05.08.2021 19:57
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

За інформацією Державної казначейської служби України, станом на 01.07.2021 на рахунках місцевих бюджетів акумульовано 6 млрд 826,9 млн грн невикористаних залишків коштів освітньої субвенції.

Про це 3 серпня повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Так, зокрема:

в обласних бюджетах та бюджеті м. Києва ? 1 718,3 млн грн;

у бюджетах міських територіальних громад ? 2 138,4 млн грн;

у бюджетах сільських та селищних територіальних громад ? 2 970,2 млн гривень.

«Такий значний обсяг залишків утворився насамперед у результаті накопичення на місцевих рахунках цільових коштів, що були надані з державного бюджету окремими рішеннями Уряду на розвиток матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти. Станом на 01.07.2021, за даними МОН, на рахунках місцевих бюджетів цільові залишки коштів становили 668,3 млн гривень. З них 438,8 млн грн ? виділені рішенням Уряду у 2020 році кошти на придбання шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами. Такі кошти використовуються на місцевому рівні дуже повільно, найчастіше вже після початку навчального року», - йдеться у повідомленні.

Інформація про залишки освітньої субвенції в розрізі місцевих бюджетів розміщена за посиланням.

Зокрема, Житомирська область станом на 1 липня 2021 року мала 186 млн 778 тис. 873,4 грн залишків освітньої субвенції, з яких 41 млн 363 тис. 249,8 грн – в обласному бюджеті. Серед територіальних громад залишки більш ніж 5 млн мають шість: Малинська міська ТГ (12 млн 644 тис. 543,8 грн), Олевська міська ТГ (7 млн 761 тис. 034,9 грн), Тетерівська сільська ТГ (6 млн 329 тис. 740,8 грн), Станишівська сільська ТГ (6 млн 075 тис. 810 грн), Чижівська сільська ТГ (5 млн 825 тис. 777,2 грн), Чуднівська міська ТГ (5 млн 490 тис. 768,3 грн). Повністю використали субвенцію лише дві громади області – Баранівська міська ТГ і Словечанська сільська ТГ. Ще у трьох громад залишки становлять менш ніж 100 тис. грн: Волицька сільська ТГ (57 тис. 095,1 грн), Краснопільська сільська ТГ (51 тис. 808,4 грн), Іршаньска селищна ТГ (19 тис. 161,8 грн).

Мінфін зазначає, що залишки можуть спрямовуватися насамперед на такі видатки:

придбання шкільних автобусів для перевезення дітей із закладів загальної середньої освіти, які будуть оптимізовані / об’єднані / реорганізовані;

оснащення закладів освіти персональними комп’ютерами та мультимедійним обладнанням, засобами навчання та обладнанням для навчальних кабінетів початкової школи;

придбання підручників і посібників (у тому числі електронних) для закладів освіти;

оновлення навчальної та матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти;

здійснення заходів, пов’язаних із забезпеченням пожежної безпеки;

ремонт і придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти;

підключення закладів освіти до Інтернету, насамперед у сільській місцевості;

будівництво нових туалетних приміщень і реконструкцію, капітальний та поточний ремонт туалетних приміщень закладів загальної середньої освіти, в яких початкову освіту здобувають не менше 20 осіб, облаштування їх санітарно-гігієнічним обладнанням та розроблення відповідної проектної документації;

у 2021 році на закупівлю засобів індивідуального захисту (захисних масок, одноразових рукавичок, захисних щитків), дезінфекційних засобів, пірометрів (інфрачервоних термометрів) та послуг із дезінфекції приміщень.

Як повідомляв Житомир.info, в 2021 році Житомирська область отримала 54 млн 366,9 тис. грн субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа». Також області виділили з держбюджету 32,7 млн грн на ноутбуки для вчителів і майже 700 тис. грн на засоби захисту.

 

Житомир.info


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь