A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Уряд затвердив План заходів з відзначення у 2021 році Дня пам’яті захисників України

Дата: 10.08.2021 11:47
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт розпорядження розроблений за ініціативи Міністерства у справах ветеранів «Про заходи з відзначення у 2021 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

Ним затверджено комплексний план заходів,  мета якого впровадження нових традицій по вшануванню пам’яті загиблих воїнів – захисників України.

Розпорядженням передбачено встановлення зменшеної копії державного прапора на могилах полеглих захисників України та залучення до цього процесу представників місцевого самоврядування, військовослужбовців, ветеранських та молодіжних громадських організацій.

Також ним затверджено використання пам’ятного знаку «Сонях» як символу Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«29 серпня – є пам’ятною датою в календарі кожного українця. День пам’яті захисників України – це символ героїзму, мужності наших військових та воїнів-добровольців. Гідне вшанування пам’яті кожного з тих, хто віддав своє життя за нашу країну, їх рідних та близьких – це наш моральний обов’язок», – наголосив перший заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Він також додав, що  прийняте розпорядження  сприятиме розвиткові  патріотичного виховання молодого покоління,  усвідомленню українським суспільством ціни незалежності нашої держави та необхідності гідного вшанування пам’яті захисників України.

Нагадаємо, Указом Президента України від 23 серпня 2019 року №621/2019 установлено в Україні День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно 29 серпня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь