A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Впевнена, що завдяки плідній співпраці ми будемо розвивати етнічний потенціал Житомирщини — Наталія Остапченко

Дата: 17.08.2021 15:13
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

Сьогодні, 17 серпня, у Житомирській ОДА відбулося засідання Міжнародного круглого столу «Житомирщина багатонаціональна».

У заході взяли участь перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко, голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, представники етнічних меншин, громадськість за ЗМІ.

Метою заходу є акцентування на важливості внеску кожної існуючої у межах нашої держави етнічної меншини до розвитку її економічного, наукового та творчого потенціалу.

«Рада вітати всіх на засіданні Міжнародного круглого столу і хочу подякувати за те, що ви не забуваєте свої коріння та розвиваєте економічну і культурну складову нашої держави. Впевнена, що завдяки плідній співпраці ми будемо розвивати етнічний потенціал Житомирщини. Також хочу привітати всіх з прийдешнім Днем Незалежності України та Днем Прапора та побажати всім міцного здоров’я та добробуту»,  — сказала Наталія Остапченко.

Учасники заходу заслухали виступи представників етнічних меншин та мали змогу ознайомитись з виставкою їхніх національно-культурних досягнень. Присутні також мали змогу заслухати відеозвернення запрошених іноземних гостей — Маршалека Сілезького воєводства, представників наукових кіл Республіки Польщі та Чеської Республіки, представника ООН.

Міжнародний круглий стіл проводиться напередодні святкування тридцятої річниці Незалежності України, аби кожен мав змогу дізнатися про здобутки національно-культурних товариств та був упевнений у тому, що Житомирщина радо зустріне кожного, незалежно від його національності чи релігійних переконань.

Довідково. 

Сьогодні на Житомирщині існують національно-культурні товариства азербайджанців (3), білорусів (2), вірменів (1), греків (1), євреїв (1), німців (1), поляків (23), ромів (3), росіян (2), чехів (2), чеченців (1).

Також при Житомирській обласній державній адміністрації діє Координаційна рада національно-культурних товариств.

У 2020 році  за підтримки облдержадміністрації та ініціативи громадської організації «Житомирська обласна спілка поляків України» було представлено інформаційно-презентаційний альбом «Житомирщина багатонаціональна».

Джерело: https://oda.zht.gov.ua/news/vpevnena-shho-zavdyaky-plidnij-spivpratsi-my-budemo-rozvyvaty-etnichnyj-potentsial-zhytomyrshhyny-nataliya-ostapchenko/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь