A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Сергій Марченко: Вже від завтра громадяни України матимуть можливість задекларувати свої статки та в подальшому вільно їх використовувати

Дата: 31.08.2021 17:41
Кількість переглядів: 263

Фото без опису

Міністр фінансів України Сергій Марченко спільно з головою Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим та в.о. голови Державної податкової служби Євгеном Олейніковим під час пресбрифінгу «Одноразове добровільне декларування — чиста фінансова історія» розповіли про деталі та запуск одноразового добровільного декларування фізичними особами.

“Добровільне декларування – це спосіб цивілізовано вивести на світло гроші та активи”, – наголосив Міністр фінансів Сергій Марченко. 

За словами Міністра, закон створює стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та залучення їх в економіку України.

Зазначимо, що запровадження одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету передбачено в Законі №1539.

Закон запроваджує:

  • створення прозорих умов для сплати податків громадянами та підвищує рівень їх податкової культури;
  • кампанію із добровільного одноразового (спеціального) декларування активів фізичних осіб у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року, що передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Більш детально про законодавчу ініціативу розповів Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

«Автором цієї ініціативи є Президент. У законопроекті ми майже не встановлювали жодних обмежень щодо тих, хто може брати участь в амністії. Це податкові резиденти України, які є резидентами на момент декларування або на момент отримання доходу. Участь у податковій амністії не можуть взяти лише чиновники, які були чи продовжують бути чиновниками з 2005 року, а також люди на яких накладені санкції.

Банки вже запитують про походження коштів для придбання коштовного майна, так триватиме і надалі, адже фінансова транспарентність – це ознака фінансового світу. Той, хто планує своє фінансове життя на декілька років вперед, вочевидь, повинен скористатися цією унікальною можливістю податкової амністії», — наголосив він.

Покрокову інструкцію процедури декларування представив Євген Олейніков, в. о. голови Державної податкової служби України.

«Процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів. По суті, ДПС вірить декларанту на слово», — наголосив Євген Олейніков.

Він також зазначив, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Така можливість настане вже завтра о 9 ранку.

Зі всією інформацією, зокрема, прикладами заповнення декларації можна ознайомитися на веб-порталах Мінфіну та ДПС.

Джерело: https://oda.zht.gov.ua/news/sergij-marchenko-vzhe-vid-zavtra-gromadyany-ukrayiny-matymut-mozhlyvist-zadeklaruvaty-svoyi-statky-ta-v-podalshomu-vilno-yih-vykorystovuvaty/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь