Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Житомирська та Київська області – лідери за кількістю вакцинованих від COVID освітян

Дата: 01.09.2021 08:40
Кількість переглядів: 258

Поріг у 65% вакцинованих освітян подолали Житомирська та Київська області.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму зверненні до учасників освітнього процесу, опублікованому в Telegram-каналі 31 серпня – інформує пресслужба МОН.

«Я дякую кожному, хто свідомо обирає шлях вакцинації, прагнучи вберегти себе та оточуючих від ризиків захворіти. Я з розумінням та повагою ставлюся до тих, хто з вагомих причин вимушений відмовитися від профілактики коронавірусу шляхом отримання вакцини. Водночас усіх, хто планує провакцинуватися, але ще не встиг цього зробити, я закликаю не зволікати», – зазначив Сергій Шкарлет.

За його словами, вимога Міністерства охорони здоров’я про наявність у колективі закладу освіти 80% провакцинованих співробітників цілком обґрунтована і реальна.

«Вже сьогодні поріг у 65% вакцинованих освітян подолали Житомирська та Київська області (з урахуванням тих, хто отримав і поки одну, і вже дві дози). Ще кілька областей мають показники близько 50%. Найнижчий рівень вакцинації освітян, на жаль, продовжують поки що демонструвати Запорізька та Волинська області», – наголосив міністр.

В Житомирській міській раді Житомир.info повідомили, що в загальноосвітніх закладах міської територіальної громади вже вакциновано 81% працівників, у закладах дошкільної освіти – 86%. Станом на 27 серпня найвищі показники темпів вакцинації серед освітян були у ЗОШ №19 (98%); Житомирському міському ліцеї №1 (98%); ЗОШ №6 імені В.Г. Короленка (92%), Житомирському екологічному ліцеї № 24 (87%), спеціалізованій загальноосвітній школі №12 з поглибленим вивченням іноземних мов ім. С.Ковальчука (83%).

Як повідомляв Житомир.info, 10 серпня 2021 року міністр освіти Сергій Шкарлет зауважував, що при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме, і наголосив, що вакцинація є добровільною. На цю дату в Житомирській області вакцинованих освітян було 43%.

Житомир.info


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь