A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

Цифровізація освіти: тендери на майже 57 тисяч ноутбуків для вчителів

Дата: 07.09.2021 13:41
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

У межах ініціативи Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації України щодо забезпечення ноутбуками вчителів станом на 1 вересня 2021 року в усіх обласних державних адміністраціях і чотирьох районах міста Києва оголошено тендери на 56 тисяч 954 ноутбуки.

Заходи спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу в закладах загальної середньої освіти (в частині закупівлі ноутбуків для вчителів).

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами відповідних ЗЗСО та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти оргтехніка може надаватися в користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Наразі всі області перебувають у активній фазі проведення тендеру, зокрема збору тендерних пропозицій. Проведення безпосередньо аукціонів у більшості областей заплановано на жовтень.

За даними Інституту освітньої аналітики, кількість персональних комп’ютерів, які нині використовуються в освітньому процесі (без урахування тих, які не працюють, задіяні в управлінсько-господарській діяльності закладу та тих, які закріплені за кабінетами інформатики), становить 231 713 одиниць.

Загалом цьогоріч за рахунок субвенції в розмірі 980 мільйонів гривень планується закупити понад 60 тисяч ноутбуків (з урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів і очікуваної вартості ноутбука орієнтовною сумою 20 тисяч гривень). А до 2024 року передбачається забезпечити співвідношення «один ПК на одного вчителя».

Процес тендерів та закупівлі ноутбуків для вчителів можна відстежувати за допомогою спеціального дашборду.

Раніше повідомлялося, що щороку в межах підтримки реформи «Нова українська школа» виділяються кошти на закупівлю мультимедійного та комп’ютерного обладнання (у 2021 році – близько 400 мільйонів гривень). Також цього року в державному бюджеті закладено 500 мільйонів гривень на широкосмуговий доступ до інтернету в сільській місцевості та закладах освіти в такій місцевості.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України підготувало роз’яснення щодо нового навчального року у школах, а також оприлюднило методичні рекомендації щодо навчання осіб з особливими освітніми потребами.

Джерело: https://oda.zht.gov.ua/news/tsyfrovizatsiya-osvity-tendery-na-majzhe-57-tysyach-noutbukiv-dlya-vchyteliv/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь