Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

ВІТАННЯ З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Дата: 09.11.2021 11:27
Кількість переглядів: 726

Фото без опису

Дорогі земляки, українці, друзі!

Щиро вітаю усіх з Днем української писемності та мови! Мова дала змогу людству збудувати величну цивілізацію. Слово лежить в основі спілкування, спільної роботи і будівництва.

Рідна мова і писемність — це основа у становленні кожного народу і нації. Українська мова і писемність допомагала нам століттями берегти свою самобутність, передавати знання, пам’ятати про те, ким ми є.

Ми пишаємося українською мовою древньою і водночас сучасною, мелодійною та рішучою, мовою мистецтва і науки. Мовою правди і мудрості.

Ми горді нашою тисячолітньою традицією писемності, що сягає часів Київської Русі. Ми згадуємо твори Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Василя Стуса і багатьох інших. Ми згадуємо тисячі тих, хто щодня захищав право українців бути собою. Завдяки мові ми були і є собою, українцями.

Сьогодні, у своїй незалежній державі, маємо відновлювати і розвивати свою рідну мову. Маємо долати століття чужинського панування, яке намагалося стерти українську з публічного життя, бо наша мова і наша писемність — це часточка нашої душі.

Тож говорімо, читаймо, думаймо і творімо українською! Навчаймо рідної мови наших дітей! Допомагаймо друзям і знайомим! Робімо українську мову модною і популярною!

Хай рідне слово буде для всіх нас дороговказом!

 

Зі святом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь