A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

МІНФІН: УКРАЇНА ТА СВІТОВИЙ БАНК УСПІШНО ЗАВЕРШИЛИ ДРУГИЙ ПРОЕКТ З ПОКРАЩЕННЯ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ НА 450 МЛН ДОЛАРІВ США

Дата: 28.01.2022 12:45
Кількість переглядів: 602

У рамках виконання угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) в Україні реалізовано «Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху». Наприкінці грудня 2021 року МБРР здійснив останній платіж у рамках зазначеного проекту. Загальна сума цього кредиту від МБРР становить 450 млн дол. США. Цей проект розпочався ще у 2012 році і відіграв важливу роль у розбудові мережі швидкісних автомобільних доріг України. Він став одним із найбільших проектів у кредитному портфелі МБРР. Про це повідомив заступник Міністра фінансів Олександр Кава.

Завдяки кредиту від Світового банку реконструйовано 108 км автомобільної дороги М-03 по маршруту Київ – Полтава – Харків. Зокрема, проведено будівельні роботи з реконструкції та зміцнення існуючої дороги, розширення деяких ділянок з двох до чотирьох смуг та будівництво трьох обхідних доріг навколо населених пунктів.

Окрім того, на ділянці Лубни – Полтава автодорогу доведено до категорії – швидкісне шосе. У цьому напрямку збудовано три нових об’їзди населених пунктів, включно із Південно-західним об’їздом м. Полтава. Зараз замість старої дороги збудовано 2 окремі проїзні частини по 2 смуги руху в кожному напрямку з розмежувальною смугою між ними, що відповідає сучасним стандартам безпеки. Завдяки виведення траси за межі населених пунктів максимально дозволену швидкість руху 110 км/год забезпечено по всій ділянці.

«Успішна реалізація Другого проекту з покращення автомобільних доріг дала змогу зробити чергову ділянку сучасної мережі швидкісних автомобільних доріг в Україні. Завдяки цьому проекту поїздки з Києва до Полтави, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Донецької і Луганської областей стануть більш безпечними, комфортними та швидшими. Ми плануємо і в подальшому співпрацювати зі Світовим банком в цьому напрямі, створюючи ще більше якісних та швидкісних доріг, що відкривають нові можливості для регіонів. Адже чим швидше переміщення в країні, тим активніше економічна інтеграція регіонів», – зазначив Олександр Кава.

https://zhtrda.zht.gov.ua/minfin-ukraina-ta-svitovyj-bank-uspishno-zavershyly-druhyj-proekt-z-pokrashchennia-avtomobilnykh-dorih-na-450-mln-dolariv-ssha/

 

https://www.facebook.com/zhytomyrrda/posts/262448412665327


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь