Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

 Звернення депутатів  Вишевицької  сільської   ради   VIII скликання  до мешканців  Вишевицької територіальної громади з приводу поширення  неправдивої   інформації

Дата: 01.12.2023 13:10
Кількість переглядів: 89

                                                                               Прийнято рішенням 37 сесії

                                                                                            (друге пленарне засідання)

                                                                                            Вишевицької сільської ради 8

                                                                                            скликання      

                                                                                            Від  _24.11.2023  № 821  

                                                                        Звернення

депутатів  Вишевицької  сільської   ради   VIII скликання  до мешканців  Вишевицької територіальної громади з приводу поширення  неправдивої   інформації

 

       Ми,  депутатський склад  ВИШЕВИЦЬКОЇ   сільської  РАДИ звертаємось до   мешканців  Вишевицької територіальної громади  у зв’язку з деструктивними діями   двох депутаток сільської ради від села Веприн.

      В умовах воєнного стану, коли народ  України та її героїчні Збройні Сили  ведуть переможну війну проти воєнної агресії Російської Федерації, коли мешканці нашої громади, депутати,  члени виконкому, підприємці:  Олексій Лавренчук, Андрій Прокопенко, Руслан Присяжнюк, Оксана Левковська,  Аліна Черненко, Микола Бойченко, Юрій Хаценко, Віктор Якимашко,  Сергій Купченко, Аріна Кузнєцова, Олексій Лузан, депутат обласної ради Сергій Диняк,   виконавчий апарат, виконавчий комітет на чолі з сільським головою Сергієм ГАВРУТЕНКОМ   докладають зусиль збудувати і добудувати укриття  у Вишевицькому та Іршанському ліцеях, щоб  наші дітки - школярі могли безпечно вчитись, здобувати знання,   окремі депутатки переслідуючи свої інтереси,  всупереч більшості депутатського корпусу та членів виконкому вчиняють дії, які розколюють громаду, сіють зневіру, дезінформацію про депутатів сільської ради обзиваючи їх,  злочинцями, які нібито вкрали на будівництві укриттів, про нібито ! продаж земельних ділянок водного фонду  комунальної власності тощо.

     Ця безпідставна брехня поширюється декілька місяців серед мешканців села Веприн та в інших населених пунктах з метою позбавити сільську раду надходжень до сільського бюджету.   

   Останньою краплею, яка переповнила чашу терпіння і толерантності стало поширення неправдивої  інформації  у соціальній мережі «Фейсбук» зареєстрованою анонімною особою за адресою:  «село Веприн Брянская область Россия»  про те, що депутатська комісія з питань  земельних відносин.. виїжджала  в село Веприн для обстеження земельних ділянок водного фонду з метою їх «продажу».

      Це є відверта вигадка та наклеп на депутатів членів комісії з питань земельних відносин, бо продаж у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення і водного фонду державної та комунальної власності  заборонено  Земельним кодексом України, крім випадків визначених законом. Про що не раз наголошувалось на сесіях.

     Члени комісії з питань земельних відносин діючи згідно РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ  ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ, Житомирської обласної військової адміністрації від 09.08.2023 року №370  «Про утворення робочої групи з розроблення проекту Програми розвитку галузі рибного господарства Житомирської області на 2024-2030 роки», в межах повноважень та на підставі статей 134-139 Земельного кодексу України, Водного кодексу України, Закону України «Про оренду землі» з метою запобігання корупції у наданні в  користування  (а не у власність. як стверджує анонім) земельних ділянок водного фонду комунальної власності  на умовах оренди (продаж права оренди- річної орендної плати) сприяють проведенню земельних електронних торгів на конкурентних засадах.

           Уперше з  квітня 2016 року, 20 жовтня 2023 року виконкомом сільської ради за сприяння спеціалістів відділу землевпорядкування та рекомендації  постійної депутатської комісії з питань земельних відносин, у відповідності до:

Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів» від 18.02.2016 року №1012-VIII ;

Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони» №1444-IX від 18.05.2021 року та Постанови КМУ від 22 вересня 2021 р. № 1013  проведені перші земельні торги на право користування на умовах оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної власності через електронний  аукціон на конкурентних засадах, які  проводяться за наявності не менше двох зареєстрованих учасників на електронній платформі.  

     СЬОГОДНІ ЦЕ ЄДИНЕ ДЖЕРЕЛО ДЛЯ ПОПОВНЕННЯ СІЛЬСЬКОГО БЮДЖЕТУ;

    Так,  переможець, який отримав (купив) право оренди (а не у власність) 18,7470 га на 15 років,  заплатив у сільський бюджет 77 тисяч 340 грн. 05 коп.  та в подальшому буде сплачувати цю ж суму, як   річну орендну плату. Без проведення електронних торгів на конкурентних засадах сума річної  орендної плати становила б  34 тис. 105 грн. 23 коп. Різниця більше ніж у два рази.

     В умовах війни кожна копійка до бюджету йтиме на освіту, медицину, дитячі садочки,  харчування дошкільнят та учнів.  Але йде спротив, пишуться листи в обласну адміністрацію із сфальшованими підписами мешканців села Веприн.

      Як повідомляє РБК-Україна, Президент України ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ  15 листопада провів нараду з керівником СБУ Василем Малюком та главою Міноборони Рустемом Умєровим. Про це він заявив під час вечірнього звернення.

"Провів сьогодні й кілька нарад. Відзначу нараду з представниками правоохоронного сектору, зокрема був керівник Служби безпеки України. Доповів щодо протидії колаборантам і щодо захисту українців від тих, хто свідомо розпалює ворожнечу всередині нашої країни", - розповів президент..rbc.ua/rus/news/zelenskiy-proviv-naradu-z-kerivnikami-sbu-1700081145.html 

 

СЛАВА УКРАЇНІ !  ГЕРОЯМ СЛАВА!      

 

 

 

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь