Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

ЕКОНОМІЧНЕ НАСИЛЬСТВО

Дата: 18.12.2023 12:38
Кількість переглядів: 64

ЩО ЦЕ ТАКЕ: контроль над використанням вашого та/або спільного грошового бюджету й інших матеріальних ресурсів. Неможливість самостійно розпоряджатися своїми фінансами, повна чи часткова економічна залежність від партнера/ки (коли в парі працюють двоє, але грошима розпоряджається одна людина).

ЯК ВИЗНАЧИТИ: у вас відбирають гроші, ваші покупки та фінансові угоди постійно критикують, контролюють усі грошові витрати, не дозволяють користуватися банківськими картками на власний розсуд. Спільно придбане майно записують не на вас.

ЧОМУ ВАЖЛИВО ГОВОРИТИ: тому що ви заслуговуєте більшого. Ніхто не має права так поводитися з вами. Економічне насильство — злочин. Про це повинні знати не тільки ви, а й той/та, хто тримає вас у фінансовому «рабстві».

ЩО РОБИТИ: не мовчати. Озвучити претензії та невдоволення нинішнім станом справ людині, що чинить насильство, іншим членам сім’ї та своїм близьким.

🔘 Запропонувати свій варіант ведення бюджету та розподілу коштів у сім’ї/відносинах.

🔘 Звернутися за психологічною допомогою до психолога чи мобільних бригад психологічної допомоги (0–800–500–335). Тривалий фінансовий тиск не проходить безслідно для психіки й тягне за собою купу додаткових проблем. З ними потрібно розібратися.

🔘 За правовою допомогою звернутися в Центр соціальних служб для сім’ї та молоді (в регіоні свого проживання) або Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги (0–800–213–100).

Якщо після усіх ваших зусиль ситуація та ставлення до вас не змінюється — не залишайтеся з тим/тою, хто не цінує вас, не дозволяє розвиватися і ставить у залежне становище.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь