Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

ФІЗИЧНЕ НАСИЛЬСТВО

Дата: 18.12.2023 12:42
Кількість переглядів: 37

ЩО ЦЕ ТАКЕ:  порушення фізичної недоторканності іншої людини з метою приниження і заподіяння їй болю та страждань. Може призвести до фізичних травм, в деяких випадках створює загрозу життю.

ЯК ВИЗНАЧИТИ: фізичним насильством вважається смикання за волосся, удари, побиття, удушення, дряпання, отруєння, підпали й заподіяння фізичних страждань іншими засобами, а також поштовхи, стусани, кидання предметів в людину.

Обмеження пересування, фізичне обмеження волі з використанням зброї або без неї, примус вживати шкідливі речовини (алкоголь, наркотики тощо) - також фізичне насильство.

Це ж стосується і свідомої відмови у наданні вам медичної допомоги.

Навіть одиничний випадок побоїв є фізичним насильством.

ЧОМУ ВАЖЛИВО ГОВОРИТИ: жінки найчастіше стають жертвами фізичного насильства вдома, де ніхто не може їх захистити. Більшість з них замовчують інциденти, бо бояться подальшої розправи або піддаються тиску і маніпуляціям з боку членів родини чи релігійних інститутів.

Проте, якщо мовчати - насильник/ця ніколи не зупиниться. Фізичне насильство завдає шкоди не лише фізичному, а й психічному здоров'ю, і часто супроводжується сексуальним та економічним насильством.

ЩО РОБИТИ: відразу після інциденту необхідно звернутися в травмпункт, зафіксувати отримані травми (якщо вони є) і звернутися в поліцію. У жодному разі не залишатися наодинці з кривдником/цею, заручитися підтримкою рідних та близьких людей. 

🔘 У разі отримання погроз - заблокувати номер телефону насильника/ці, якщо він/вона має ключі від вашої квартири - змінити замки. Не приймати дзвінків з незнайомих номерів. Якщо він/вона погрожує нашкодити вам чи вашій сім'ї - обов'язково повідомити про це у поліцію.

🔘 Якщо існує необхідність зустрічі з насильником/цею - обирати для цього публічне місце

🔘 Звернутися в організацію з протидії насильства в сім'ї (Ла Страда - 116 123) та по психологічну допомогу до мобільних бригад психологічної допомоги (0-800-500-335).

🔘 Можна також звернутися в Центр соціальних служб для сім'ї та молоді (в регіоні свого проживання) або Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги (0 800 213 100).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь