A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вишевицька об'єднана територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район

НА ЖИТОМИРЩИНІ СТАРТУЄ ПРОЕКТ «РАЗОМ ВРЯТУЄМО ЖИТТЯ»

Дата: 05.02.2024 09:40
Кількість переглядів: 36

У Брусилівській громаді Житомирської області в лютому  розпочинається проект «Разом рятуємо життя», мета якого - охопити вакцинацією проти кору дітей старше 6 років, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення. 

 

«Одна дитина, яка захворіла на кір, може інфікувати 7-9 дітей, які не мають імунітету, –  пояснює керівник проекту Сергій Бовкун. – Тому дуже важливо, щоб мешканці громади дізналися, для чого саме потрібні щеплення від КПК. Адже, за статистикою на початок нинішнього року, один з найнижчих на   Житомирщині  показників вакцинації від кору серед дітей віком старше 6 років –  саме у Брусилівській громаді

 

Серед причин такої ситуації:  зниження щеплень дітей через пандемію та  війну; недостатність інформації щодо вакцинації; наявність упереджень щодо питань вакцинації у середовищі віруючих мешканців громади. Проведення роз’яснювальних робіт з лідерами громад, батьками задля збільшення їхньої обізнаності щодо вакцинації, що сприятиме зростанню кількості вакцинованих дітей»

 

В рамках проекту відбудуться зустрічі фахівців  Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб з керівниками центрів первинної медичної допомоги, громад, освітянами та представниками релігійних конфесій. Мета зустрічі — заручитися адвокацією лідерів громад та залучити їх до промоції вакцинації серед мешканців регіону. 

 

Для дітей початкових класів проведуть відкриті уроки «Щеплення — суперсила від хвороб». В ігровій формі діти дізнаються, як саме вакцини вчать організм захищатись від інфекцій

 

Також протягом лютого — березня 2024 року в Брусилівській  громаді  буде надана можливість щепити від кору, краснухи та паротиту тих дітей, які внаслідок  різних  обставин пропустили планову вакцинацію.

 

______________________________________

 

Заходи реалізуються  у рамках проекту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.

 

 

ДУ «Житомирський обласний центр

контролю та профілактики хвороб 

МОЗ України».


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь